Levinyt!
 

Anoppi edellä ja muut perässä, Köngäskoskeen

06.07.2017

Suomi100-ohjelmassa koskenlaskua

Lapin Luontoelämyksen yrittäjä Raija Raiski Palosaari kertoo, miten kesän hittiohjelma eli Köngäskosken lasku auton renkaalla sai alkunsa.

koski_

– Minä satun elämään vapaan Ounasjoen toiseksi suurimman kosken partaalla. Ennen siinä uitettiin puita, nyt uitetaan ihmisiä kaikkialta maailmasta. Se nimittäin tapahtui niin, että minulla oli maailman rohkein ja pelottomin anoppi. Hänen kanssaan katselimme Köngäskoskea ja sen isoja aaltoja. Heitinpä siinä yksi päivä anopille haasteen, että kuka uskaltaisi mennä koskea laskemaan.

– Anoppi ei aikaillut, vaan kävi hakemassa neljä kertaa paikatun autonrenkaan ja laittoi sen vatsansa alle Ounaskievarin kohdalla ja hyppäsi virran vietäväksi. Alavirrassa odottelin anoppia ajatellen, tarvitseekohan antaa hätäapua. Vaan ei tarvinnut. Sieltä anoppi tuli pitkin jokea autuas ilme kasvoillaan. Osin ilmeeseen vaikutti se, että tekarit olivat jääneet kosken suurimpaan kuohuun.

koski_c

– Sen jälkeen anoppi uitti kaikki hullunrohkeat naapuritkin koskessa. Ja sitten tuli se päivä, että minäkin vesipelkoinen uskalsin Köngäskoskeen pulahtaa. Alavirrassa ymmärsin. Nyt uitan ihmisiä ympäri maailmaa ja kaikilla on se sama iloinen ilme alavirrassa. Ja näin minusta tuli pisnesnainen. Jo puolet viidestä märkäpuvusta on kuoletettu.

Ja oheisella tarinalla saatiin aktiviteetti Suomi100-ohjelmaksi.

Turvallisesti oppaan johdolla

Koskenlasku autonrenkaalla on EU-direktiivien mukaisesti luokiteltu turvalliseksi ohjelmaksi, jonne voi tulla saamaan sen kuuluisan anopin autuaan ilmeen.

Yrittäjä lupaa, että kaikki tehdään viimeisen päälle turvallisesti, joten koskenlasku on miellyttävä kokemus. Kaikki tapahtuu oppaan johdolla ja valvonnassa. Opas laskee edellä ja asiakkaat perässä. Varusteina ovat märkäpuku, pelastusliivit, kypärä, räpylät ja polvisuojat.

koski_b

Paras ajankohta on kesäkuusta elokuun loppuun. Ohjelma kestää pukeutumisineen kaikkineen 2–3 tuntia, aikataulu venyy, sillä harva tyytyy vain kertalaskuun, usein joessa pulikoidaan useampaan otteeseen, sillä riemu vie mennessään. Koskenlasku sopii seikkailuhenkisille, ryhmille sopimuksen mukaan, varusteeksi tarvitaan uimapuku ja pyyhe.

Ohjelma on mukana Levin kesän viikko-ohjelmassa tiistaisin ja torstaisin klo 11.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: raiski(@)levi.fi tai 040 716 3033.

Hinta on 55 € /hlö, alle 12-v./30 €, hintaan sisältyy kuljetus, autonrengas, märkäpuku, kypärä, pelastusliivit, polvisuojat, räpylät. Ohjelman opastus suomeksi ja englanniksi.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas