Levinyt!
 

Moderneja loma-asuntoja syntyy uudelle Tunturinlaita-alueelle

18.12.2014

Levin keskustan kupeeseen on rakentumassa uusi loma-asuntoalue, Tunturinlaita, joka tuo Levin lomahuoneistojen valikoimaan vaivattoman tavan lomailla. Rauhalliselle alueelle, vain parinsadan metrin päähän Eturinteeltä, rakennetaan noin 40 lomahuoneistoa neljään nelikerroksiseen lomataloon, jotka on suunnitellut Insinööritoimisto Sarpaneva.

Tunturilaita tontit

- Tunturinlaidan ensimmäiset lomahuoneistot valmistuvat kesäkuussa 2015. Talvikauden aikana järjestetään tutustumispäiviä työmaalle. Varauksia ja kauppoja on jo tehty, sanoo projektipäällikkö Tommi Salonen.

Alueelle voi lasketella suoraan rinteestä ja sieltä pääsee laskemaan takaisin Eturinteelle, ja maastohiihtoladut lähtevät lisäksi aivan Tunturinlaidan talojen nurkalta. Lomahuoneistot ovat kooltaan 53–230 neliötä, ne rakennetaan teräsbetonista ja julkisivut pinnoitetaan kivi- ja puumateriaaleilla.

Talot liitetään kaukolämpöverkkoon ja varustetaan lämmön talteenotto- ja viilennysjärjestelmillä, niissä ovat hissit sekä automaattinen sprinklerisammutusjärjestelmä. Jokaisessa huoneistossa on sauna, takka sekä terassi tai terassipiha. Katettu pysäköintitila autolle ja huoneistokohtainen varasto kuuluvat myös asuntojen varustukseen.

- Huoneistot rakennetaan uusimpien standardien mukaan, ja niiden äänieristys, energiatalous ja turvallisuus ovat huippuluokkaa, joten ne palvelevat ostajaansa pitkälle tulevaisuuteen. Alueen ensimmäinen lomatalo valmistuu kesäkuussa 2015, loput kolme vuoteen 2018 mennessä. Huoneistoja myyvän Kiinteistömaailman Levin yhteydessä sijaitsevat Tunturinlaidan näyttelytilat, joissa voi tutustua kohteeseen, sanoo projektipäällikkö Tommi Salonen.

Sisäaktiviteettikeskus vierelle.

Loma-asuntojen lisäksi Tunturinlaitaan on suunnitteilla monipuolinen sisäaktiviteettikeskus työnimellä Levi Center, jonka on tarkoitus valmistua vuonna 2017. Sen noin 3 500 neliön tiloihin tulevat muun muassa salitilat sisäpeleille, golfharjoittelupaikka, kiipeilyalue, lasten liikunnallinen leikkikeskus, laserpelirata, sporttibaari sekä ravintola. Lisäksi saman katon alle mahtuvat vuokraamopalvelut ja shopit sekä sisä- että ulkoaktiviteetteihin. Kuntotestiasema fysikaalisine hoitoineen sekä maastohiihtäjiä palveleva keskus huoltotiloineen ovat myös suunnitteilla Levi Centeriin.


Alueen rakennuttaja on Tunturinlaidan Rakentaja Oy, jonka perustajat ovat toteuttaneet rakennusprojekteja Levillä jo vuodesta 1999. Keskustaan rakennetut Kiinteistö Oy Levinkolmio ja Levi Gold Oy työllistävätkin joko suoraan tai välillisesti noin 60, Tunturinlaidan rakennustyömaa aliurakoitsijoineen taas noin 20 henkilöä.


- Työllistämme mielellämme paikallisia, mutta Tunturinlaidan betonirakentaminen vaatii paljon erikoisosaamista, joten osaajia on tuotava myös muualta. Tekemistä riittää kuitenkin vielä pitkäksi aikaa, ja ilokseni olen saanut tarjouksia ja yhteydenottoja paikallisilta yrittäjiltä, Salonen sanoo.

Tunturinlaita Myynti

Kiinteistömaailma Levin yrittäjä Markku Mäntylä ja Tunturinlaidan Rakentaja Oy:n projektipäällikkö Tommi Salonen toivottavat huippuluokan loma-asunnoista kiinnostuneet tutustumaan tuleviin kohteisiin Kiinteistömaailman tiloihin.


- Pitkä kokemus matkailurakentamisesta on tuonut tietoa matkailijoiden tarpeista. Tunturinlaidan asunnot tarjoavat mukavan tavan lomailla huolettomasti rauhallisessa kohteessa ympäri vuoden, ja ne ovat nykyaikaisine ratkaisuineen turvallinen sijoituskohde. Aloitimme hankkeen puitteissa yhteistyön Kittilän kunnan kanssa jo vuonna 2010.
(Timo Koivisto)

www.tunturinlaita.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas