Levinyt!
 

Levillä opiskeltiin palvelemaan kiinalaisia asiakkaita

27.04.2017

Lyhyitä matkoja, paljon sisältöä

Yhteensä 45 Levin matkailualan ammattilaista kokoontui 18.–19.4. Levi Hotel Span kokouskeitaalle perehtymään kiinalaiseen kulttuuriin ja kiinalaisten matkailijoiden palveluun. Asioita olivat valottamassa ToolBoxin toimitusjohtaja Kari Halonen sekä Haaga-Helia -ammattikorkeakoulun kiinankielen opettaja Bo Dong.

kiinakoulutus_opet

Takana on vilkas matkailutalvi, ja erityisesti kiinalaisten matkustajien määrä on ollut kovassa nousussa Lapissa, joten uuteen matkailijaryhmään halutaan panostaa. Koulutuksessa käytiin läpi muun muassa kiinalaisen matkailun ja kulttuurin taustoja, kiinalaisen matkailijan käyttäytymistä, toiveita ja vaatimuksia, sekä kiinan kielen alkeita. Koulutukseen kuului luentojen lisäksi kaksi koetta, jotka suoritettuaan osallistujat saivat sertifikaatin osoitukseksi perehtyneisyydestään kiinalaiseen kulttuuriin.

– Alle 10 % kiinalaisista omistaa passin, mutta ottaen huomioon kansan koon, kysymys on todella suuresta matkailijapotentiaalista. Matkailukulttuuri on Kiinassa uutta, mutta tällä hetkellä kovassa nousussa. He tekevät mielellään ajallisesti lyhyitä lomamatkoja, joiden aikana he haluavat nähdä mahdollisimman paljon, sanoo Halonen.

Kiinankielinen palvelu ja info iso plussa

Saavutettavuus ja turvallisuus ovat kiinalaisille tärkeitä asioita, ja Halonen pitääkin Leviä kiinalaisen matkailijan kannalta hyvänä kohteena. Lentokenttä on lähellä, kohde on turvallinen, ja helposti saatavia palveluita ja myös luksuselämyksiä ja eksotiikkaa on tarjolla, esimerkkinä lasi-iglut.

Luksus ja erikoisuudet kiinnostavatkin kiinalaisia. He kuluttavat lomallaan paljon rahaa, ja shoppailu on tärkeä osa lomaa. Lomakuvia halutaan ottaa mielellään kohteista, joissa naapuri ei ole käynyt. Halonen vertaa kiinalaisen matkailun tilaa taannoiseen suomalaisten harrastamaan Keihäs-matkailuun.

– Kiinalaiset haluavat lomaltaan paljon uusia elämyksiä. He eivät ole aktiviteetti-ihmisiä, jotka haluaisivat itse kokea asioita, mutta he haluavat nähdä paljon ja valokuvata. Heille on tärkeää näyttää muille, missä he ovat käyneet. Toimintaa pitää olla aamusta iltaan. He rakastavat liikkua ryhmässä, joka luo osaltaan turvallisuutta, eivätkä he tutustu helposti paikallisiin toimijoihin, vaan antavat mieluummin oppaan hoitaa käytännön järjestelyt, Dong ja Halonen sanovat.

– He arvostavat, jos saavat yrityksissä palvelua kiinan kielellä, myös opastusta ja infoa he odottavat kiinaksi. He arvostavat puhdasta ilmaa ja luontoa, mutta luonto ja revontulet eivät ole heille yhtä tärkeitä kuin japanilaisille, sillä he eivät jaksa pysyä pitkään paikallaan.

Töitä on tehty ja tehdään edelleen

Vuonna 2016 Levillä rekisteröitiin 980 kiinalaisten matkailijoiden yöpymistä, mutta tänä vuonna tammi-helmikuussa niitä oli jo 1 100, joten kasvu on reipasta. Leviltä on tehty Kiinaan myyntimatkoja vuosina 2015 ja 2016. Levi on myös mukana Visit Finlandin koordinoimassa Winter Sports from China -projektissa, jonka tuloksena on toteutunut media- ja ostajamatka Manner-Kiinasta Leville huhtikuussa 2017. Lisäksi Levi on mukana Visit Finlandin talviurheilun tuotemanuaalissa, joka toteutetaan englanniksi, koreaksi ja kiinaksi. Manuaalia käytetään myyntitilaisuuksissa Kiinassa ja Etelä-Koreassa vuoden 2017 aikana.

– Visit Arctic Europe -hankkeen myötä Levi tulee näkymään myös myyntikiertueella, jossa järjestetään workshopeja useissa Manner-Kiinan kaupungeissa. Edessä on lisäksi myyntimatka Hongkongiin toukokuussa. Kuluvalla kaudella Levillä on käynyt kolme eri matkanjärjestäjäryhmää ja yksi mediaryhmä Hongkongista, sanoo kehitysjohtaja Maija Palosaari Levin Matkailusta.

– Syyskuussa Leviltä lähtee edustaja World & Ice Forumiin Pekingiin. Kiinaan markkinoidaan ennen kaikkea Levin kesää ja syksyä. Yleensä uuden markkinan haltuunotto kestää kolmisen vuotta, mutta uskomme, että kiinalaiset löytävät Levin jo ennen sitä.

Timo Koivisto

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas