Levinyt!
 

Yamaha tuo Sno Scootin uudistettuna ensi talveen

20.04.2017

Helppo ja vakaa ajettava

Moottorikelkkailu sopii kaiken ikäisille, mutta kelkkamaailmassa on pitkään podettu pulaa kouluikäisille lapsille sopivasta kelkkamallista. Perheen pienimmille suunniteltuja lasten malleja on useita, mutta harppaus niistä aikuisten malliin on turhan suuri. Yamaha vastasi huutoon ja tuo ensi talveksi markkinoille 1980-luvulta tutuksi tulleen Sno Scoot -mallin uudistettuna.

Yamaha kolmikko

Laite näyttää aivan aikuisten moottorikelkalta, mutta on pienempi ja muutenkin ominaisuuksiltaan lasten käteen istuvampi. 200-kuutioinen nelitahtimoottori tuottaa 10 hevosvoimaa ja tuo kelkalle huippunopeudeksi 40–50 km/h. Uutuus on suunniteltu pikkumotoristeille 8 ikävuodesta eteenpäin, mutta jousitus kantaa myös aikuisen, joten kokematon varttunutkin kuljettaja voi harjoitella sillä turvallisesti kelkan hallintaa.

Sno Scoot on jämäkkä ajettava ja se reagoi kaasuun loogisesti. Sitä voi heitellä kurveihin aivan kuten täysikokoista kelkkaa eikä ajaessa tarvitse pelätä sen ryöstäytymistä, sillä sähköinen kierrosrajoitin pitää vauhdin kurissa. Alustan jousitus ja iskunvaimennus ovat säädettävissä kuljettajan painon ja toivottujen ominaisuuksien mukaan aivan kuten suuremmissakin malleissa. Muutenkin Sno Scoot tuntuu oikealta moottorikelkalta, vain pakki puuttuu.

Uutuusmalli tulee tarpeeseen

– Telassa on mittaa sen verran, että kelkka kulkee vaivattomasti pehmeässäkin lumessa. Kahvanlämmittimet pitävät sormet lämpiminä, ja nestejarrut vastaavat jarrukahvan painallukseen nopeasti. Sno Scoot on kevyt liikuteltava, siinä on pitkät ja lyhyet valot, ja polttoainetankkikin on sen verran suuri, että jatkuvasti ei tarvitse olla kanisteri kourassa odottamassa tankkausta, sanoo Yamahan maastoajoneuvojen tuotetekninen päällikkö Tapio Kiiskinen.

Yamahan uutuus tuodaan markkinoille, koska Amerikassa kysyntä suuremmalle lasten mallille on ollut kova, ja se otetaan ilomielin vastaan myös Euroopassa. Eero Heininen VMax Rentalsista sanoo, että se ratkaisee myös Lasten Safaripuiston kelkkaongelman.

– Meillä on vielä käytössä 1980-luvulla valmistettuja Sno Scooteja, jotka ovat palvelleet isompia lapsia, mutta koska ne ovat jo vanhoja, vaikkakin toimivia, Yamahan uusi malli on helpotus. Se on myös hyvä malli ensi talvelle suunnitelluille ohjatuille lasten safareille, joita teemme Safaripuiston lähimaastossa, sanoo VMax Rentalsin yrittäjä Eero Heininen.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas