Levinyt!
 

Johanna Rusanen konsertoi Levillä 18.12. klo 19

14.12.2014

Särestön kamarikonsertit -yhdistys järjestää Joulukonsertin Levin Marian kappelissa torstaina 18.12. klo 19. Konsertissa esiintyvät Johanna Rusanen-Kartano, sopraano, ja pianisti Pami Karvonen.
Konsertissa kuullaan kauneimpia joululauluja Suomesta ja maailmalta. Konsertin kesto on n. tunti ilman väliaikaa. Konserttiin ennakkolippuja voi ostaa Levin Matkailusta sekä Lahja- ja sisustuspuoti Vasasta Kittilästä. Ovella lipunmyynti aukeaa tuntia ennen konserttia.

Dramaattinen sopraano.

Johanna Rusanen-Kartano on suomalainen oopperalaulaja, dramaattinen sopraano. Rusanen- Kartano aloitti lauluopintonsa Sibelius-Akatemiassa vuonna 1991 ja on sen jälkeen opiskellut Berliinissä Herbert Brauerin ja Karan Armstrongin johdolla sekä Wienissä Irina Gavrilovicin johdolla. Kilpailu-urallaan hän on voittanut Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 1995 ja Lappeenrannan laulukilpailussa vuonna 1996. Lisäksi hän sai Karita Mattila -palkinnon vuonna 2001.


Johanna Rusanen-Kartanon oopperaura alkoi vuonna 1994 Kuopion oopperassa ja sen jälkeen hän on vieraillut mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla, Suomen Kansallisoopperassa, Berliinin Deutsce Operissa sekä Moskovan Bolshoi-oopperassa Savonlinnan oopperajuhlien tuotannossa. Hänen roolejaan ovat olleet mm. Wozzeckin Marie, Faustin Margareta, Gianni Schicchin Lauretta, Valkyyrian Ortlinde, Taikahuilun Ensimmäinen nainen ja Sevillan parturin Berta.


Johanna Rusanen-Kartano on esiintynyt runsaasti orkesteri- ja oratoriosolistina sekä laulanut lied-konsertteja useiden Euroopan maiden lisäksi mm. Japanissa ja Chilessä. Rusanen-Kartanon monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu myös kevyempää musiikkia, mm. operettia, musikaaleja ja elokuvasävelmiä sekä jazzstandardeja.

Sanan ja sävelen liitto.

Pami Karvonen pyrkii muusikkona mahdollisimman monipuoliseen työnkuvaan. Sanan ja sävelen liitto ovat muusikko, pianisti Pami Karvosen työn keskeisimpiä alueita. Pianistina hän on esiintynyt viime aikoina kotimaassa mm. Johanna Rusanen-Kartanon kanssa Mikkelin ja Kangasniemen musiikkijuhlilla.


Kesäkuussa 2014 hän konsertoi Hong Kongin kiinalaisen orkesterin ja shanghailaisen säveltäjän Jing-Xin Xun pianokonserton "Spring River" solistina Hong Kongin kulttuurikeskuksen suuressa salissa. Hän on Hong Kongissa ensimmäinen kiinalaisen perinnesoitinorkesterin solistina toiminut länsimainen pianisti.


Pami Karvonen on lisäksi Siuntiossa järjestettävän kansainvälisen Lux Musicae -tapahtuman perustaja. Hän työskenteli tapahtuman taiteellisena johtajana yhdentoista vuoden ajan vuosina 2000–2010. Hän toimii Siuntion Pyhän Pietarin kirkon kanttorin virassa.

Vuonna 2015 hän aloittaa yhteistyön maailmankuulun bassobaritoni Robert Hollin

kanssa. Siuntiossa heitä kuullaan kesäkuussa 2015 Johanna Rusanen-Kartanon ja Karvosen perustaman Siuntion Lauluakatemian järjestämässä konsertissa. Marraskuussa 2015 hän konsertoi orkesterisolistina ja sooloresitaalein mm. Hong Kongin kulttuurikeskuksessa.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas