Levinyt!
 

Moottorikelkkojen Safaripuistossa viihtyvät lapset, nuoret ja aikuiset

12.04.2017

Kaikessa turvallisuus edellä

Kolmisen kilometriä Levin keskustasta Kittiläntien varrella toimivassa VMax Rentalsissa on tarjolla kolmisenkymmentä vuokrakelkkaa, joista löytyy sopiva malli kaikille. Safaripuiston suljetulla radalla ajavia varten on lisäksi 10 lasten tai nuorten kelkkaa. Kaikessa toiminnassa kuljetaan turvallisuus edellä, ja henkilövahinkoja ei ole sattunutkaan viiteen vuoteen.

 Vmax punaisetkelkat

– Tämä talvi on ollut paljon vilkkaampi kuin edellinen. Värikäs asiakaskunta on tullut ympäri maailmaa, ja nimenomaan vuokraukset ovat lisääntyneet. Kahden tunnin vuokraus, jossa polttoaine sisältyy hintaan, on ollut meillä suosituin, mutta kyllä kelkka kannattaa vuokrata päiväksi, jotta ajamisesta ehtii nauttia, sanoo VMax Rentalsin yrittäjä Eero Heininen.

– Perehdytämme vuokraajat perusteellisesti, ja jos ajaminen tuntuu vaikealta, tuntumaa voi ottaa Safaripuiston radalla, joka on suunniteltu lapsille ja nuorille, mutta jossa myös aikuiset voivat opetella kelkan hallintaa. Olemme tehneet tarkoituksella myös vuokraamolta viralliselle reitille johtavan väylän mutkaiseksi, jotta siinä voi vielä ottaa tuntumaa kelkkaan ennen reitille menoa.

Lasten safarit testataan pääsiäisenä

Heininen haluaa tehdä pienetkin asiat hyvin ja järjestää asiakkaille joka vuosi jotain uutta. Työtä tehdään, koska se on kivaa, ja se välittyy miehen puheesta selkeästi. Safaripuistoon on rakennettu Ratakanttiini, josta saa kahvia ja naposteltavaa, ja puiston kelkkojen perään on asiakkaiden turvallisuuden vuoksi tänä vuonna laitettu merkkipallot, mitkä estävät peräänajot. Ensi talvena ohjelmaan tulevat myös lasten safarit.

– Puistoon saa tulla touhuamaan ilmaiseksi ja paistamaan vaikkapa laavulle makkaraa. Kelkoilla ajelu maksaa, mutta hoijakalla ja trampoliinilla voi leikkiä maksutta, ja laavulla voi nautiskella ratakanttiinin tarjonnasta. Safaripuisto on hyvä paikka järjestää vaikkapa lasten syntymäpäiväjuhlat, jotka voidaan sopimuksen mukaan järjestää joko omin eväin tai catering-ruokailuina. Ihan vastikään meillä oli yksi synttäriryhmä, ja lapset sanoivat, että ne olivat heidän parhaat syntymäpäivänsä ikinä.

Pysyvä toimilupa toiveissa

VMax Rentals sai juuri Kittilän kunnalta 5 vuotta lisäaikaa toimia tukikohdassaan, mistä Heininen on kiitollinen kunnan päättäjille. Hän toivoo kuitenkin, että saisi pysyvän luvan, jotta voisi investoida ja kehittää toimintaa määrätietoisesti. Eeron poika Rami Koivuniemi on jo yhtiökumppanina, ja kun Eero sai pari viikkoa sitten perheenlisäystä, lisääkin jatkajia on kasvamassa.

– Ensi talvena alamme järjestää lapsille ohjattuja safareita omalla radalla, joka rakennetaan vain siihen tarkoitukseen Safaripuiston läheisyyteen. Radalle tulee sopivasti mutkia ja kuoppia, jotta se kehittää kelkan hallintaa ja tekee ajamisesta mielenkiintoista. Uusi lasten palvelu testataan jo heti pääsiäisenä.

Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas