Levinyt!
 

Loimulohiravintolan antimilla nälkä lähtee

12.04.2017

Loimulohileivästä tuli hittituote

Etelärinteellä, Levin ympärystien kupeessa, South Pointin naapurina palveleva Tuomo Körkön Loimulohiravintola on suosittu hiihtäjien taukopaikka ja myös rinnekansa on sinne löytänyt. Kun haluaa päästä tuoreen ja mehevän loimulohen makuun, Tuomon kotaan kannattaakin ehdottomasti piipahtaa. Ravintolan tämän kauden uutuuksia ovat lohikeitto sekä lämmin, piristävä hillajuoma.

Korkonlohet

– Hillasta valmistettu juoma on kunnon vitamiinipommi hiihtäjille ja muille ulkoilijoille. Lapin soilta saatava marja on tunnetusti hyvä c-vitamiinin lähde. Valmistan juoman paikallisen tuottajan tiivisteestä. Lohikeittoa on tarjolla joka päivä klo 11 alkaen niin kauan kuin sitä riittää. Suosituin annos meillä on rukiinen loimulohileipä, joita saa tehdä vilkkaana päivänä liukuhihnatöinä, Körkkö sanoo.

Suurempaan nälkään Tuomo tarjoilee loimulohiaterian päreeltä perunasalaatin ja lämpimän leivän kanssa. Tuhti annos vie nälän, ja sen jälkeen voi vaikkapa nauttia kunnon nokipannukahvit kodassa tai ulkona kevätauringon loisteessa. Kodan valikoimiin kuuluvat luonnollisesti myös kaakao, tee, kuuma mehu, tuoreet munkit ja erilaiset virvokkeet.

Eksoottinen kolmen ruokalajin kotaillallinen

Loimulohet valmistuvat asiakkaiden näkösällä kotaravintolan sydämessä loimuavan tulen ääressä. Körkkö on kehitellyt järjestelmän huippuunsa, ja lohet valmistuvat suuressa halsterissa nopeasti, joten nälkäisenä ei tarvitse odotella pitkään. Halutessaan ruoat voi ottaa myös mukaansa mökille take way -tyyliin, mutta tunnelmallisessa kodassa ruokailu on toki oma juttunsa. Tilavaan kotaan mahtuu parikymmentä ruokailijaa kerrallaan.

– Olen alkanut tänä talvena järjestää tilauksesta myös kolmen ruokalajin illallistilaisuuksia. Alkuruokana on ryhmän toiveista riippuen joko kermainen lohi- tai porokeitto, pääruoaksi luonnollisesti loimulohta ja jälkiruoaksi Lapin leipäjuustoa lakkahillon sekä avotulella valmistettavan talon kinuskikastikkeen kera.

Körkön kota palvelee joka päivä klo 10–17.30. Viikolla 13 kodalla kävi kova kuhina heti oven avaamisesta alkaen Tuomon viritellessä lohia nuotion loimuun. Loimulohta tilattiin heti sekä pöytään että mukaan, ja hiihtäjille kelpasi kuuma mehu hiihtolenkin ohessa kodan nuotion lämmössä. Jotkut nautiskelivat jo kahvista ja munkista aurinkoisella kodan seinustalla.

Maistoin itsekin aamu-unisena uutta hillajuomaa, ja olihan se tosiaan piristävää. Juuri sopivan makeaa, mutta ei liikaa. Mustikkasoppa oli joskus Suomen huippuhiihtäjien salaisuus, mutta veikkaan, että hillajuomassa olisi ainesta samaan. Sen teho onkin varmaan testattava seuraavalla hiihtolenkillä.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas