Levinyt!
 

Levin keskustassa poikkeukselliset liikennejärjestelyt 7.–8.4.

06.04.2017

Eturinteen parkkialueet suljettu

Levin tapahtumat tulevana viikonloppuna aiheuttavat keskustassa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä, sillä Visma Ski Classics Ylläs–Levi -maratonhiihdon maaliintulo tapahtuu Hissitielle rakennettavaa latua pitkin.

Hissitie suljetaan Vinkkarin ja bussi-pysäkkien väliseltä osuudelta ja samoin suljetaan eturinteen paikoitusalueet yleiseltä liikenteeltä 7.4. perjantaiaamusta klo 9 alkaen lauantai-iltaan 8.4. klo 20 saakka.

Hissitien tuntumassa on siten perjantaina ja lauantaina olemattomasti paikoitustilaa, joten kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan muiden rinteiden paikoitusalueita sekä skibussia keskustaan tullessa.

Eturinteen vasempaan reunaan rakennettava moottorikelkkojen kiihdytysrata sulkee osan eturinteestä perjantaina iltapäivästä. Skibussin reitti kulkee niin ikään perjantai-iltapäivästä ja koko lauantain Ravintola Coloradon kulmalta Ylä-Levin kautta Rakkavaarantielle.

Tilanne normalisoidaan välittömästi, kun kaikki kilpailut ovat ohi.

Maaliintulossa parhaat katsomopaikat

– Visma Ski Classics Ylläs–Levin maaliintulo tapahtuu Ruskamaratonin tapaan Hissitietä pitkin, sillä kisalatu tulee Ravintola Vinkkarin kulmalta. Parhaat paikat seurata kilpailua ovat maalialueella, ja toivomme sinne paljon yleisöä kannustamaan maaliin tulevia ja luomaan hyvää kisatunnelmaa hienoon tapahtumaan, sanoo Jari Kide Kiiskinen kilpailun järjestelyorganisaatiosta.

– Kisahuolto on järjestänyt hiihtäjille reitin varrelle mukavia yllätyksiä, ja toivottavasti yleisö järjestää omalla kannustuksellaan maaliintuloon yhden lisää. Rankan matkan jälkeen on mukava saapua maaliin kannustavan yleisön ja taputusten saattelemana.

Hiihtokilpailureitti saapuu Leville Aakenuspirtiltä Hirvikämpän, Kätkänlaavun, Ahvenjärven pohjoispuolen ladun ja Koutamaan maisemasillan kautta. Kisaladulle vedetään perjantaina 2–3 perinteisen latua, minkä jälkeen luistelu ja Ylläksen suuntaan hiihto on sillä kielletty 7.–8.4. klo 18–18.

 Myös osa eturinteestä suljetaan perjantaina 7.4. moottorikelkkojen kiihdytyskisan vuoksi.

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas