Levinyt!
 

Aina joulu ainainen, ainakin filmihommissa

30.03.2017

Autenttiset kuvausolosuhteet

Taivaanvalkeitten Tonttulan elämyskeskus eli Elves hideway Könkäällä on paikka, jossa joulumieli hiipii väkisinkin sieluun, vaikka on maaliskuu, räystäät tippuvat ja aurinko paistaa. Mutta Tonttula on oivallinen ja autenttinen ympäristö tehdä ja kuvata jouluun liittyviä elokuvia tai televisioon sopivaa ohjelmaa keskellä parasta kevättä.

joulukalenteri a

Kuvausryhmät arvostavat puhdasta lunta, aitoja rakennuksia, aitoja esineitä, kaunista luontoa, oikeita eläimiä, ja oikeita tonttuja. Ja niitä kaikkia sieltä löytyy. Eikä yhtään haittaa, vaikka päivänvaloakin on jo kunnolla eikä nurkissa pauku kuura ja pakkanen.

Viikoilla 12–13 on tehty Tonttulassa ahkerasti töitä, sillä Tonttulan omaa joulukalenteri valmistuu siellä täyttä häkää. Kaikkiaan 24 osaa syntyy 10 päivässä.

Maaliskuun viimepäiviksi saapuu Tonttulaan puolestaan hollantilainen Edwin Sinke kuvausryhmänsä kanssa tekemään 10-osaista lasten sarjaa.

Lämminhenkinen ja kasvattava

Tonttulan tuottajana työskentelevä Sanna Törmi kertoo oman joulukalenterin kuvausten sujuneen loistavasti. On ollut myös helppo saada näyttelijäkaarti kokoon, kaikki melkein sataprosenttisesti yrityksen omasta väestä.

– Laitoin avustajakutsun Facebookiin leviläisten ryhmään, ja sitä kautta on tullut muutamia näyttelijöitä. Eräs herra tuli tonttuilemaan päiväksi jopa Kemijärveltä. Hullun Poron omasta joukosta olemme löytäneet hurmaavia tyyppejä ja casting eli roolitus on ollut siten helppo. Kuvausjoukkoon on päässyt myös ihan ex tempore, kuten pikkuneiti Victoria Raita, joka sattui olemaan leikkimässä Tonttulan yläkerrassa.

joulukalenteri b

Käsikirjoitus joulukalenteriin on syntynyt jo viime vuonna, sillä aluksi oli tarinan luoneella pariskunnalla, Lilja Kelalla ja Renne Karppisella, tarkoitus julkaista se kirjana. Nyt kuitenkin ensin se muokattiin kuvausta varten uudelleen 24-osaiseksi joulukalenteriksi. Kirjan aikakin ehkä tulee vielä, sillä se on jopa kuvitettu.

– Sen verran voi sanoa, että joulukalenterin aiheet ovat erityisen sopivia tämän päivän perheitten ja lasten tarpeisiin. Siellä käsitellään monenlaisia asioita, kuten aikaa, hellyyttä, se on tosiaan tarkoitettu sekä aikuisille ja lapsille ja lankana on elämän filosofiaa, kertoo Lilja Kela.

Varsinainen elokuvaustyön tekee kouvolalainen Same-eYes Oy, joka on tuonut paikalle tarvittavan tiimin eli kuvaus- ja ääniammattilaiset, ja kuvaussihteerin. Kun kalenteri on valmis, tarjotaan sitä valtakunnallisille yhtiöille esitettäväksi televisioon ja ainakin se nähdään täällä.

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas