Levinyt!
 

Italian kaunotar Lapin lumilla

30.03.2017

Katseiden kohde ja päänkääntäjä

Helmikuussa hiihtolomien ruuhkaviikoilla 8–9 otti Luxury Collection Automobiles Oy upouuden nelivetoisen Ferrari GTC4 Lusson kanssa tuntumaa Lapin lumisille ja polanteisille maanteille; Muoniossa käytiin ajamassa myös järven jäälle tehdyllä radalla. Helmenvalkoinen Ferrari oli päätähti ja kuljettajanaan ammattimaisesti rataa ajava Emma Kimiläinen, kun autoa kuvattiin Joulupukin seurassa, huskyvaljakoiden kanssa, tunturin huipulla tai igluravintolan pihalla. Menipä uusi ajokki minne vain, se kyllä huomattiin.

ferrari keula

Kyse oli PR-kiertueesta, jota voi seurata myös somessa, mutta toisaalta saatiin käytännön tuntumaa suomalaisesta perspektiivistä, miten GTC4 Lusso pärjää Lapin talvessa ja täkäläisillä teillä. Reissusta kuvattuja videoita levitetään myös kansainväliseen markkinointiin. GTC4 Lusso esiteltiin suurelle yleisölle Genevessä keväällä 2016, ja tänä keväänä oli puolestaan uuden Ferrari 812 Superfastin julkistus Genevessä.

Luotettava peli Suomenkin talveen

Ferrari GTC4 Lusso on loistavan käytännöllinen loistoauto. Se on nelivetoinen 4-paikkainen maantiehirmu, joka kiihtyy nollasta sataan 3,4 sekunnissa, 690 hevosvoimaa jyllää konepellin alla, kun V12 moottori ärhentlee. Ne Ferrarin omat äänet ovat tallessa, kun kaasua painaa, mutta auton sisätiloissa on oivallinen kuuluvuus takapenkiltä eteen ja päinvastoin. Maisemia voi ihailla sivuikkunoiden ja tuulilasin lisäksi jopa lasikaton läpi, joten onnistuu vaikka revontulien bongaus.

Automaattivaihteisto takaa joustavan ja mukavan matkan teon, oli keliolosuhde tai tien pinta missä kunnossa vain. Kuljettaja voi säätää itse valmiilla asetuksilla haluamansa renkaiden pidon ja luistonestot kohdilleen.

ferrari

Sisätilat on nahkaverhoiltu ja tilaa on pitemmällekin kansalaiselle. Takapenkille sopii vielä mukavasti jopa 190 cm pituinen ihminen. Takana on myös penkin keskellä keskikonsoli, joka tuo yllättävää matkamukavuutta ja lisää takana istujan turvallisuutta. Tavaratila riittää golfia ja tai laskettelua harrastavan tarpeisiin. Yksinkertaisesti laadukas, linjakas, käyttöauto myös suomalaisille. Ihan hirvimetsälle tällä en lähtisi, kun järjen käyttö on sallittua, mutta normaali maavara sallii soratietkin...

Levi sopii Ferrarille ja muille luksusautoille

Luxury Collection Automobiles Oy:n autotalon johtaja, ja myös asiantuntevin Ferrarin myyjä Suomessa, on kiistatta Esa Schroderus, jonka autorakkaus, ura ja ammatti on ollut Ferrarissa kiinni yli 20 vuotta. Vuonna 1995 hän alkoi ajaa kilpaa Ferrarilla, vuodesta 2003 lähtien hän on ollut mukana merkin huollon kanssa, ja vuodesta 2006 tuonut maahan. Schroderus tuntee kyllä Ferrarinsa.

– Ferrari on automerkki, jossa arvo säilyy, kun se yleensä romahtaa liikkeestä ulos ajettaessa. Mutta niin vain on. Itse ajoin aikanaan kilpaa muun muassa käytetyillä Ferrareilla, joita kunnostin kisakuntoon ja pysyin hyvissä koneissa. Maksaahan se, esimerkiksi tämä auto näillä varusteilla maksaa 680 099 euroa. Mutta tämän vuoden alusta tuli voimaan uusi leasing-verotuslaki, jonka ansiosta voi entistä edullisemmin hankkia ns. luksusauton käyttöönsä, vinkkaa Esa Schroderus.

Ja Levillä on Ferrarillakin mukava kurvailla, sillä auton voi parkkeerata keskustassa lämpimään sisäparkkihalliin ja sen voi pesettää harjattomassa pesurissa Levin St1-asemalla.

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas