Levinyt!
 

Nili-Porosta poroa lautaselta tai mukaan

12.12.2014

Joulukuun alussa Levin Torikatu 2:ssa avasi ovensa Restaurant, Cafe & Grill Nili-Poro, joka tarjoilee asiakkailleen monipuolisesti paikallisia lähiruokia, poroa ja kalaa. Ravintolaa pyörittää paikallinen Nilivaaran poroperhe, yrittäjänä Esa Nilivaara.

Poroaidan ympäröimässä ravintolassa on myynnissä ravintola-annoksia sekä kahvilatuotteita, lisäksi yögrilli tuo asiakkaille mahdollisuuden maistella poroa eri muodoissa illan päätteeksi.

Yögrilli Rykimä avautuu 12. joulukuuta klo 23, viitoitus etupihalta.

Nili-Poro

- Palvelemme aluksi klo 10–18, ja kun joulusesonki kiihtyy, avaamme myös ravintolan takana sijaitsevan yögrillin. Muokkaamme ravintolan aukioloaikoja, kun näemme asiakkaiden tarpeet. Lounaalla klo 11–15 meiltä saa perinteistä kotiruokaa porosta valmistettuna, tarjolla ovat myös keitto- ja kalavaihtoehdot. Illalliset aloitamme piakkoin, kun työn alla oleva á la carte -lista valmistuu ja saamme anniskeluoikeudet, sanoo Esa.


- Ajatuksenamme on tarjoilla ravintolassa perinteisiä kotiruokia valmistettuna ensiluokkaisista raaka-aineista. Poronlihan saamme omista poroistamme, jotka teurastetaan Kittilän Poroteurastamolla ja jalostetaan Levi Foodissa Kittilässä valmiiksi tuotteiksi niin myyntiin kuin keittiöllemme. Kalatuotteet, ahven ja siika, taas tulevat suoraan kalastajalta Porttipahdalta, leipomo- ja kahvilatuotteet tuoreina leipomolta.

 

Poronliha suoraan tuottajalta.

Nilivaaran suvussa on eletty poronhoidosta jo sukupolvien ajan, ja perinne jatkuu, sillä myös Esan lapsilla ja lastenlapsilla on omat poromerkkinsä. Esa on jalostanut omasta poroelostaan asiakkaiden iloksi myös mukavan perheen maukkaita poronlihatuotteita, joita voi ostaa mukaan kotiin tai mökille. Kaupan päälle saa hyvät vinkit niiden kokkailuun.


- Tarjolla on pakastettua poron sisä- ja ulkofileetä, valmiiksi leikattua käristyslihaa vaihtoehtoisesti joko paistista tai lavasta sekä paahtopaistia, keittolihaa ja poromakkaroita. Sisäpaistista valmistettua mureaa ja maukasta kylmäsavuporoa voi myös ostaa mukaan vakuumipakkauksessa. Myös erilaiset porosta valmistetut matkamuistot tulevat valikoimiin, kunhan ehdin taas verstaalleni.


Nili-Poron kahvilasta saa muun muassa poropanineja, kolmioleipiä kala- tai porotäytteellä sekä itse leivottuja rieskoja kylmäsavuporon tai suolasiian kera. Tarjolla on luonnollisesti myös makeita herkkuja.


Yögrilli on mukava vaihtoehto pikaruokailijalle, sillä myös siellä ohjaavana tekijänä on poro. 100 % poronlihaa sisältävä porohampurilaisen pihvi valmistetaan itse alusta loppuun asti. Oman tuotekehityksen tuloksena syntyneiden poromakkaroiden lihapitoisuus on noin 80 %, samoin hodarissa olevan poronakin, myös makkaraherkun makkara on luonnollisesti poroa.
(Timo Koivisto)

 

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas