Levinyt!
 

Levin hahmottaa yläilmoista eri tavalla

30.03.2017

Rotorway lenttättä kopterilla

Levin taivaalla on maaliskuun aikana pörissyt keltamusta helikopteri, joka järjestää yleisölennätyksiä Gondolin paikoitusalueelta sekä Tuikusta. Pilottina oli maaliskuussa Rotorwayn yrittäjä, kirkkonummelainen Henri Müller, joka lennättää asiakkaita normaalisti Hernesaaressa Helsingissä.

– Aloitimme Levin lennot 10.3., ja olemme saaneet tehdä niitä koko ajan vilkastuvaan tahtiin. Tuntuma kevään lentojen määrästä tähän asti on ihan hyvä, ja näyttää että saamme ainakin kustannukset katettua, ehkä jotain jää myös viivan alle, sanoo Müller.

kopteri

– Lennämme Levillä pääsiäissesongin loppuun, minkä jälkeen olemme viisaampia sen suhteen, mitä meille jää kaudesta käteen. Olemme kiinnostuneita tulemaan ensi vuonna uudelleen, jos toteamme toiminnan kannattavaksi. Huhtikuussa kopterin pilotteina toimivat Janne Pallonen ja Antti Hämäläinen.

Helikopterin kyytiin pääsee 60 eurolla. Se lähtee liikkeelle gondolilta klo 11–14.30, kun matkustajia on vähintään kaksi. Näköalaravintola Tuikussa myydään lippuja lennoille, jotka lähtevät liikkeelle Tuikun pihamaalta klo 15–17 täydellä kopterilla, mikä tarkoittaa kolmea asiakasta. Ennakkoon varaamalla gondolilta tehdään lentoja myös klo 17 jälkeen.

Turvallista kyytiä varmatoimisella laitteella

Maisemalennätys kestää seitsemän minuuttia, ja sen aikana avautuvat Immeljärven, Kätkän, Levin keskustan sekä huipun näkymät. Helikopterin laajoista ikkunoista on hyvä näkyvyys, ja siellä kannattaakin pitää silmät auki, sillä yläilmoista katsottuna saa lennon aikana hyvän kuvan koko Levin ympäristöstä. Se avaa uudenlaisen näkökulman keskukseen, sillä ilmasta käsin rinteet ja rakennukset sekä niiden sijainnin toistensa suhteen hahmottaa selkeästi.

levikopterista

– Osa asiakkaista jännittää lennolle lähdettäessä, mutta jännitys katoaa nopeasti, kun alamme jutella kuulokkeiden ja mikrofonien välityksellä. Moni lentopelkoinen on saanut ongelmaansa avun helikopterikyydissä, mistä on tullut kiitosta. Turvallisuuden tunnetta lisää osaltaan se, että pilotti on samassa tilassa ja juttelee kasvotusten.

Rotorwayn helikopteri on maailman eniten valmistettu malli, Robinson R 44, joita on maailmassa peräti 13 000. Varmatoimisen laitteen 9-litrainen voimakas boxer-moottori ei joudu ikinä koville, sillä siitä ei tarvitse ottaa koskaan kaikkea irti. Kone huolletaan 50 lentotunnin välein, vuodessa tunteja kertyy 200–250.

Rotorway lennättää yleisöä lisäksi eri tapahtumissa ympäri Suomen, esimerkkeinä Turun yleismessut sekä Himoksen juhannus- ja iskelmäfestivaalit. Jokaisessa tapahtumassa lennetään yleensä yli 150 lentoa.

Timo Koivisto

 

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas