Levinyt!
 

Arctic Challengen talviversio taisteltiin arktisissa olosuhteissa

23.03.2017

Not me but we!

Levi Wellness Clubin maaliskuun 18. päivänä Levin eturinteellä järjestämä Arctic Challenge Winter Edition -haastekilpailu sai nimensä mukaisesti arktiset olosuhteet, sillä Levin rinteitä kuritti rankka lumisade yhdistettynä navakkaan tuuleen. Kuuden kilometrin mittainen haasterata risteili paikoin syvässä lumihangessa, ja yhdessä haastavien tehtävärastien kanssa se pisti kilpailijoiden voimat koville.

LIFWjengi

Pääosissa kisassa olivat oman mielen haastaminen ja itsensä voittaminen, mutta radalla edettiin olosuhteista huolimatta hymy huulilla ja autettiin toisia Not me but we -hengessä. Jokainen kilpailijapari kantoi mukanaan kisanumeroa, jona toimi noin puolen metrin puupölli. Se keräsi itseensä matkan aikana lisäpainoksi paksun ja liukkaan lumipeitteen.

Koskemattomilla metsäosuuksilla lunta oli paikoin nivusiin saakka, ja kisan aikana satoi uutta lunta tehden radan pehmeäksi. Esteillä muun muassa ryömittiin, kiipeiltiin, vedettiin moottorikelkkoja, kannettiin lunta ja myös juostiin niin kauan, kun askel vielä nousi. Nopeimmat suorittivat radan puolessatoista tunnissa, mutta keskiarvo suoritusajassa oli 2 tuntia ja 20 minuuttia.

Heinäkuussa seuraavan kerran

Tapahtuma kiinnosti myös yleisöä, jota kerääntyi kisakylään ja sen ympäristöön ihmettelemään itsensä likoon panevia osallistujia ja tiimejä. Kittilän VPK esitteli järjestämällään yllätysrastilla kalustoaan yleisölle ja jakoi samalla turvallisuusvalistusta.

– Meillä on aktiivinen pelastusryhmä, ja kun kokouksessa tiedusteltiin, löytyykö halukkaita vapaaehtoisiksi mukaan kisaan, saimme heti ryhmän kokoon. Esittelemme kalustoa ja järjestämme tehtävärastin, jossa kilpailijat pääsevät kantamaan sammutusletkukelaa sovitun matkan ennen maalia, sanoi Kittilän VPK:n puheenjohtaja Pekka Lehto.

Ensimmäinen talvinen Arctic Challenge houkutteli mukaan 311 osallistujaa, jotka tulivat Suomesta ja ulkomailta. Järjestäjät pitivät osallistujamäärää hyvänä avauksena uudelle tapahtumalle. Haastava rata sai varauksetonta kiitosta osallistujilta.

LIFWmotto

– Palaute niin radasta kuin järjestelyistäkin oli kaikin puolin hyvää, ja jatkossa Arctic Challenge tullaan järjestämään sekä talvella että kesällä. Kiitokset kaikille vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille. Oli upeaa, että niin monet paikalliset yritykset olivat tukemassa tapahtumaa. Seuraavaksi Arctic Challenge haastaa kuntoilijat radalle 22.7., sanoo kilpailun äiti ja puuhanainen Laura Peippo.

Timo Koivisto

kuvat Jaspis

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas