Levinyt!
 

Kuru Yoga toi hotjoogan Leville

10.12.2014

Joogaa after skinä?

Mukava, lämmin ja kostea henkäys tulvahti läpi koko kehon, kun astuin 11.11. Kuru Yogan Levin hotjoogastudioon. Liikkeet tehdään harjoituksesta riippuen 30–40 asteen lämmössä, joka auttaa lihaksia venymään eikä harjoituksen alussa tarvita pitkää alkulämmittelyä.

  Kuru Yoga naiset

- Kuru Hot on fyysinen 1,5 tunnin joogaharjoitus, joka tehdään 38 asteen lämmössä, siis kunnon hikitreeni. Yin-venyttelyt taas tehdään lempeässä 30 asteen lämpötilassa, ne käyvät hyvin vaikkapa vaihtoehdoksi viettää after skitä. Itävallan yhdistetyn maajoukkueen huiput kävivät toteamassa sen toimivaksi myös urheilijoille, sanoo yksi Kuru Yogan yrittäjistä, Susanna Siitonen.

- Jooga sopii kaikille, ajatuksenamme on järjestää äijäjoogatunteja esimerkiksi moottorikelkkailijoille. Se tekee hyvää selälle, eikä se ole pahaksi liioin työntekijöille katkaisemaan sesongin kiirettä. Perhejooga on mukava tapa antaa lapselle yhteistä aikaa hyvän olon lähteillä, se parantaa muun muassa keskittymiskykyä ja kehonhallintaa.

- Keskittymällä hetkeen ja aistimalla kehon ja mielen tuntemuksia voi ohjata jännitystiloja tietoisesti ulos kehosta tavoitteena hyvä olo. Samalla, kun venyttely avaa kehon tukoksia, hetkeen keskittyminen vie pois stressiä ja mielen rajoitteita.
Itse jäin koukkuun hotjoogaan juuri sen vuoksi, että tunsin kuinka stressi valui pois hien mukana.

Joogakärpänen ohjasi uusille urille.
Kuru Yogan viihtyisä joogastudio sijaitsee Rock Cafe Wanha Hullu Poron takana sijaitsevassa keltaisessa apartementos-rakennuksessa. Liikuteltava joogastudio, joka voidaan kiikuttaa vaikkapa näköalapaikalle tunturiin, on vielä työn alla.

Susanna ja Mikko Siitonen sekä Anne Liljendahl innostuivat joogasta viime talvena, ja laji koukutti heidät niin perusteellisesti, että syttyi ajatus oman joogastudion perustamisesta. He kävivät viime kesänä kiertämässä Suomea asian tiimoilta, ja Levi osoittautui hyväksi paikaksi aloittaa, kun Hullu Porosta löytyi vielä studiolle hyvä tila. Ajatuksena on laajentaa toimintaa jatkossa myös muihin tunturikeskuksiin.

- Työskentelin aikaisemmin tutkijana yliopistossa, olin stressaantunut, ja keho oireili monella tavalla. Joogan löytämisen myötä oireet helpottivat, ja ajattelin, voisiko se olla myös mahdollisuus hypätä pois oravanpyörästä, jossa ei ollut hyvä olla. Selvittelin kesällä asiaa työn ohessa, päätin alkaa yrittäjäksi ja sanoin lokakuun lopussa itseni irti, kertoo Siitonen.

- Olemme kotoisin Helsingistä ja käyneet Levillä lomailemassa kymmenisen vuotta. Lapset käyvät vielä koulua Helsingissä, joten olemme mieheni kanssa Levillä vuorotellen. Tammikuussa meillä on edessä muutto ja meistä tulee leviläisiä. Olemme alkaneet kehitellä jo yhteistyötä muiden paikallisten yritysten kanssa.- Toiveissamme olisi löytää myös paikallisia ihmisiä joogaohjaajiksi Ida Partsin avuksi. Myös kokonaisvaltaisen hyvän olon joogamatkat Helsingistä Leville ovat suunnitelmissamme.
(Timo Koivisto)

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas