Levinyt!
 

Matkatavarat säilöön ja tuliaiset mukaan Santa’s Shopista

16.03.2017

Lomasta ilo irti alusta loppuun

Osoitteessa Leviraitti 26 pari sataa metriä S-Marketilta pohjoiseen palveleva Santa’s Shop Levi on tunnelmallinen paikallisia käsitöitä myyvä matkamuistomyymälä. Vaikka liike on hieman sivussa keskustan ytimestä, sinne kannattaa ehdottomasti poiketa tutustumaan kittiläläisten käsityöläisten taidokkaisiin tuotteisiin sekä makustelemaan puodin leppoisaa tunnelmaa.

Liike on avoinna arkisin klo 10–17 sekä viikonloppuisin klo 10–15. Lisäksi siellä toimiva matkatavaroiden säilytyspalvelu päivystää ympäri vuorokauden. Jos matka-aikataulu ja majoituksen vapautuminen eivät kohtaa, Santa’s Shopista löytyy pientä korvausta vastaan matkatavaroille runsaasti säilytystilaa.

santasshop_naiset

Niinpä lomalle tullessa voi ennen majapaikkaan pääsyä jättää matkatavarat turvalliseen säilöön, ja samoin viimeisenä lomapäivänäkin voi huoneen luovutuksen jälkeen nauttia tunturin antimista viemällä laukut säilytykseen ennen kotimatkaa. Puodissa voi tehdä vielä tuliaisostokset ja napata mukaansa kahvin tuoreen pullan kera. Henkilökunta kertoo mielellään liikkeen tuotteista ja niiden valmistuksesta, sillä käsin tehdyillä tuotteilla on omat tarinansa.

Uniikit postikortit ja erikoisleimat

Liikkeen yrittäjä on alkuperäinen sirkkalainen monitoiminainen Hannele Kaarela, joka emännöi lisäksi Saagan issikkatallia, toimii karaoke-emäntänä, ja voi häneen törmätä myös esiintymässä erilaisissa tilaisuuksissa laulajanakin. 22 vuotta yrittäjänä toimineen Hannelen ideapankki on pohjaton. Santa’s Shopissa hän halusi tuoda paikallisten käsityöyrittäjien taidonnäytteet matkailijoille.

– Tarjolla on muun muassa Raattamassa asuvien naisten lappilaisia perinnekäsitöitä merkillä Handmade in Raattama, Made by Marrun käsintehtyjä kynttilöitä, pipoja ja lastenvaatteita, Aniquen suosittuja koruja Kittilästä, Mettän Aartheet -lakkahilloja ja marjalimonadeja sekä paljon muuta, Hannele sanoo.

Joulu- ja postikortitkin ovat paikallisten valokuvaajien tuotoksia. Esimerkiksi Kouta-Kuvan upeat revontulimaisemat sykähdyttävät varmasti saajaansa. Halutessaan kortteihin saa Levin tai Joulupukin erikoisleiman. Santa’s Shop toimii ensimmäistä talveaan, ja matkailijat ovat löytäneet sen jo mukavasti. Suurin osa asiakkaista on ollut ulkomaalaisia, jotka arvostavat paljon paikallista käsityötä.

– Aukioloaikoja ja muitakin toimintoja voidaan ensi talvena viilata tämän talven kokemuksen pohjalta. Toivoisin, että liikkeen pihaan saataisiin ensi talveksi bussipysäkki, sillä se palvelisi sekä bussimatkailijoita että matkatavarasäilytystä, sanoo Hannele.

Timo Koivisto

www.santaclauslevi.com

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas