Levinyt!
 

British Pub Old Mates avasi ovensa

16.03.2017

Vanhat kaverukset

Kymmenen vuotta sitten avattiin samassa paikassa Levin ja Lapinkin ensimmäinen irkkupubi. Keskiviikkona 15.3. avautui British Pub Old Mates samaiseen liiketilaan. Asialla sama kaveri eli yrittäjä Tomi Keisala, joka ei siis syyttä uutta pubia ristinnyt vanhaksi keverikseen. Tässä välissä Keisala on ehtinyt perustaa kolme muuta ravintolaa eli Ihkun ensin Leville, sitten Ouluun ja Tampereelle.

Omates ikkunat

– Eikä tämä varmaan tähän pääty, Tomilla riittää ideoita että hyvä kun perässä pysyy, sanoo aviovaimo Riitta Paloniemi, jolle tekevän miehen puolisona riittää runsaasti hommia varsinkin uusien baarien sisustuksen ja ravintola-alan osaamista vaativien juttujen hiomisessa ja toteutuksessa.

Old Matesin sisustus on täysin uusi ja on ravintolatilaa uudistettu, jos muistelee vanhaa Irkkua. Pariskunta piipahti vasiten Lontooseen hakemaan ideoita, miltä oikean brittipubin pitäisi näyttää. Matkalla otettiin runsaasti valokuvia, joista nyt monet upeat mustavalkoiset otokset koristavat baarin seiniä. Kirjahyllyidea napsittiin myös Lontoosta, leviläiset ystävät lahjoittivat kirjahyllyyn puolestaan kirjat.

Näyttävän baaritiskin lisäksi on tietysti darts ja biljardipöytä. On isoja telkkareita, joista voi seurata kaikki liigapelit jäällä ja nurmella tai vaikka rallia. On sisustustakka, ja on myös nurkkaus livemusiikkia varten. Ja etuoven tuntumassa päivystää Bphave-majava, tuttujen kesken Pave.

Omates majava

Hanoissa riittää juomaa

Brittipubissa, kun ollaan, niin hanoissa virtaa kaikkiaan 15 erilaista juomaa, olutta ja siideriä. Brändit Fullers ja Guinnes ovat myynnissä. Erikoisoluiden ja -siiderien valikoima on laaja, samoin trendikkäät rommit ja ginit. Pienpanimoiden tuotteita saa myös, muun muassa tamperelaisen Plevnan olutta.

– Viinien suosio on yleensäkin kasvanut ja meilläkin on nyt hyvä valikoima niin puna-, valko- kuin kuohuviinejäkin. Viinit ovat eri puolilta maailmaa ja kaikkia saa laseittain, sanoo Riitta.

Old Matesin henkilökunnassa on kolme vanhaa tuttua jo irkusta, ja Johanna Vuorinen on nyt ravintolapäällikkönä vastaten sekä pubista että Levin Ihkusta. Kevääseen saadaan lisäkäsiä Ihkun Oulun ja Tampereen henkilökunnasta.

Omates takka

British Pub Old Mates on avoinna 1.5. saakka joka päivä klo 12–02. Kesän suhteen päätetään myöhemmin. Ikäraja on 20 vuotta. Asiakaspaikkoja on 150 ja lisäksi terassilla 60 paikkaa. Livemusiikkia on keväällä torstaisin ja perjantaisin klo 21 eikä ole sisäänpääsyä. – Niin ja se Bphave-majava. Jos se alkaa sinulle oksaltaan puhua, mene nukkumaan.

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas