Levinyt!
 

Levin vetovoima heijastuu kiinteistökauppaan ja rakentamiseen

09.03.2017

Etelärinteelle kohoaa  uusi rinneravintola, avataan joulukuussa

Positiiviset matkailu-uutiset Leviltä ja muualta Lapista alkavat jo näkyä ihmisten mielenkiinnossa ostaa sekä rakentaa uusia kiinteistöjä. Levillä on ensi kesänä käynnistymässä uusia rakennuskohteita, ja ennen kaikkea keskustassa sijaitseville huoneistoille on nyt kysyntää.

Laskettelukansan suosikiksi nousseelle etelärinteelle rakentuu kesän aikana uusi rinneravintola. Narranin yrittäjät Bulent Dincer ja Hakan Dincer rakentavat rinneravintola Sivakan viereen 350-neliöisen ravintolan, johon tulee noin 250 asiakaspaikkaa. Aurinkoiselle paikalle tulevan ravintolan julkisivu tulee rinteeseen päin, ja sen ulkopuolelle rakentuu 300-neliöinen terassi.

– Rinneravintolassa kaivataan nopeaa ruokaa, jota tulemme tarjoilemaan monipuolisesti seisovasta pöydästä. Ravintolaan tulevat myös A-oikeudet, ja se palvelee asiakkaita joulukuusta vappuun, sanoo Bulent Dincer.

Samira Group Oy aloittaa ensi kesänä Levi Star 4 -huoneistohotellin rakentamisen Leviraitille. Rakennukseen tulee 39 huoneistoa, jotka ovat kooltaan 28,5–53 m2. Huoneistot sopivat hyvin joko sijoituskohteiksi tai omaan käyttöön, ja tarjolla on myös lämpimiä autohallipaikkoja. Vuonna 2018 valmistuvista huoneistoista on varattu jo puolet.

Keskustan loma-asunnot kiinnostavat

Levin eturinteen kupeessa sijaitsevissa Tunturinlaidan lomataloissa kauppa on käynyt hyvin, ja kahdesta valmiista kiinteistöstä on myymättä enää kaksi suurta huoneistoa. Myös maaliskuussa viikolla 13 rakenteille tulevasta kolmannesta talosta on myyty jo kuusi asuntoa. Kohde valmistuu ennen vuodenvaihdetta, ja Tunturinlaidan neljäs sekä viimeinen lomatalo rakennetaan kesällä 2018.

tunturinlaita

– Kiinteistökaupassa on näkyvissä heräämisen merkkejä, ja tällä hetkellä näyttää hyvältä. Ostajat ovat kotimaisia ja tulevat ympäri Suomen. Tunturinlaita tarjoaa helppoa asumista, sillä autolla pääsee autokatokseen ja siitä hissillä huoneistoon. Lisäksi kohde sijaitsee rauhallisella paikalla aivan keskustan ja eturinteen tuntumassa, sanoo projektipäällikkö Tommi Salonen Tunturinlaidan rakentajista.

LKV Kiinteistövälittäjä Hellevi Heikkinen OP-Kiinteistökeskuksesta on toiminut Levillä kiinteistövälittäjänä kuusi vuotta. Hän ei lähde vielä arvioimaan, onko myynti vilkastunut, sillä se selviää vasta pitkällä aikavälillä, mutta ilmassa on hyviä merkkejä.

– Meillä on sopivasti kohteita myynnissä, ja kierto on tällä hetkellä hyvä. Kipuraja huoneistojen hinnassa liikkuu nyt 200 000 euron paikkeilla. Ennen kaikkea keskustan alppitalohuoneistot ovat kysyttyjä, mutta niitä on tarjolla rajallinen määrä. Niitä halutaan ostaa pääosin sijoitusmielessä vuokrakäyttöön, hän sanoo.

Timo Koivisto

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas