Levinyt!
 

Testit on ajettu ja Grönholmin rallikoulu starttaa Levillä ensi talvena

02.03.2017

Vuoroin rattiin ja vuoroin karttureiksi

Leville on tulossa uusi ja mielenkiintoinen ohjelmapalvelu, kun kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm aloittaa yhteistyön Lapland Drivingin kanssa Area X -alueella Veitservasassa. Päänavaus tehtiin jo 28.2.–1.3., kun ralliohjelmaa sisäänajettiin ensimmäisen kansainvälisen asiakasryhmän kanssa.

marcusGronholm

– Asiakkaitani voivat olla yhtä hyvin nuoret kuljettajat, jotka tähtäävät rallin huipulle, kuin aivan tavalliset ihmiset, jotka haluavat korkealaatuisen rallielämyksen ja helposti kuvan rallimaailmasta. Pitkillä piikeillä varustettujen autojen renkaiden pito talvikelillä on monelle jo kokemus sinällään, Grönholm sanoo.

– Kalustona käytämme Lapland Drivingin BMW-autoja sekä N-ryhmän lähes 300-hevosvoimaisia, nelivetoisia Subaruja. Lisäksi käytössä ovat myös rallikäyttöön rakennetut GT-Porsche sekä crosscart-autot. Kaksipäiväinen ajosessio huipentuu kilpailuun, jossa lähtö- ja ruutuliput liehuvat ja suoritukset kellotetaan. Entinen kartturini Timo Rautiainen on tehnyt alueen neljälle erikoiskokeelle suuntaa antavan nuotituksen, ja asiakkaat toimivat vuorotellen kuljettajina ja kartanlukijoina. Harjoituksia varten alueelta löytyvät myös autojen käsittelyradat.

Kiireinen mies, muttei enää pikataipaleilla

Ensimmäiset uutta rallielämystä testanneet tulivat Leville eri puolilta Eurooppaa. Kiinnostusta on ollut paljon, ja Marcuksen puhelin on käynyt kuumana uutisen tultua julki. Grönholm pitää Leviä hyvänä paikkana käynnistää ralliohjelmat, sillä lentoyhteydet alueelle ovat hyvät, ja tarjolla on monipuolisesti tasokkaita majoituspalveluita.

– Jani Ylipahkala on rakentanut tänne upeat olosuhteet ralliohjelmille. Ensi talvena näemme, miten ne lähtevät vetämään asiakkaita. Nyt ajamme ohjelman sisään ja kehitämme kokemuksen pohjalta sen ensi talvena lopulliseen muotoonsa. Yksi haasteista on löytää tuotteelle sopiva hinta, jotta se palvelee mahdollisimman monia kiinnostuneita.

Haasteeksi muodostuu myös Grönholmin aika, sillä mies on monessa mukana. Kymmenen vuotta täyttävä kauppakeskus Strand Inkoossa työllistää, ja lisäksi mies manageroi nuoria kuljettajia, yhtenä heistä oma poika Niclas. Grönholm on lisäksi suksibisneksessä yhtenä Yoko-merkin omistajista, joten kun aika ja energia riittävät hiihtoladulle, jalassa ovat kyseisen merkkiset sukset ja tyylinä perinteinen.

Ensi talvena Grönholm aikoo järjestellä aikataulujaan uudelleen ja priorisoida asioita, jotta ehtii mukaan Levin rallielämyksiin. Ralleja hän ajaa enää vain kutsukisoissa huvin vuoksi. Kisavietti on helpottanut, eikä pikataipaleiden kutsu ole enää vastustamaton.

Timo Koivisto

 
 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas