Levinyt!
 

Oodi perushyvälle ruualle löytyy Jängältä

04.12.2014

Jängällä on uusi ravintola Levillä, joka syntyi syksyn aikana entisen Loco Norten ja Dejavun tiloihin. Tuumasta toimeen ryhtyivät energiset ravintolayrittäjät Miika Bäckman ja Kimmo Särkelä, jotka halusivat Leville hyvän ruuan lappilaisen rennon ravintolan sekä kansainvälisen tason drinkkibaarin. Jängällä-menun taakse on saatu Michelin-keittiömestari Jouni Toivanen, joka tunnetaan muun muassa ravintola Luomosta.

 

Jangalla Henri

Drinkkivelhona on baarimestari Henri Aironpää, joka tunnustautuu myös intohimoiseksi drinkkimestaruuskisojen koluajaksi ja siksi myös jatkuva drinkkien kehitystyö raksuttaa Henrin aivoissa. Kilpailuharrastus näkyy innovatiivisuutena Jängällä kaikissa sen baarituotteissa, jotka tehdään kaikki käsityönä siirapeista lähtien. Erikoisen hyvä valikoima ginejä ja viskejä komeilee hyllyssä ja listalla on useiden pienpanimoiden oluita sekä siidereitä. Jängällä valmistetaan myös talon omaa inkivääriolutta.
Ravintolan lappihenkisen sisustuksen ovat yhdessä luoneet Taitosisustus Ay:n Riitta Ahonen ja Tapio Oja, Miika Kukkohovi, sekä ravintoloitsijat itse eli Miika ja Kimmo.

Vilpitöntä ruokaa.

Chef Jouni Toivanen arvostaa perushyviä suomalaisia raaka-aineita.
- Teemme hyvää ruokaa ilman turhia elementtejä. Olen suunnitellut menun ja opetan keittiön valmistamaan ne tekniikallani. Eikä siinä sen kummempaa. Lapin metsät, järvet ja lähialueet Jäämerta myöten ovat täynnä mainiota ruokaa. Poromies Hannu Lahtelan Sallasta tunnen entuudestaan, joten listalla on esimerkiksi alkuruokana Sallan villiporon sydäntä tyrnimajoneesin ja punakaalin kera.
Toivanen on menettänyt oman sydämensä poronsydämelle.
- Siitä tulee taattu hitti, sillä poronsydän on loistava raaka-aine, tosin se on harmittavan aliarvostettu, ja sitä harvoin näkee millään listalla. Ja annoksen kruunaa kuusen havu, aito metsän yrtti.

Jangalla kokit
Toivanen sanoo olevansa aito etelän mies, jonka kiinnitykset Lappiin ovat vähäiset. Toki Tero Mäntykangas, kollega Lapland Hotelsilta on tuttu kaveri, mutta kosketus Leville on uusi.
- Tulin, kun kysyttiin ja pyydettiin. Täällä on hyvä ja innostunut keittiön väki, kyllä tästä hyvää tulee.
Ravintolan Jängällä-menun tarjottavat valmistaa kokenut tiimi, johon kuuluvat Noora Hämäläinen, Marko Steppijev ja Jukka Karvinen. Noora ja Marko ovat työskennelleet Loco Nortessa aikaisemmin ja Jukka on pitkän linjan ”Lapin kiertäjä”, joka on kerännyt kokkikokemusta Lapin eri matkailukeskuksista, kesät kuluvat etelässä, mutta talvi tunturissa, nyt Levillä.
- On hienoa, että joku aina keksii uusia juttuja ruuanvalmistukseen. Jounilta olemme oppineet parin päivän perehdytyksen aikana paljon. On kivaa tehdä kunnon antimista ruokaa.
(Jaspis)

Strategiset tiedot.

Jängällä avautui yleisölle maailmancupin viikonloppuna marraskuussa, ja se on avoinna esimerkiksi joulukuussa joka päivä, su–ke klo 14–22, to–la klo 14–24.
Ravintolan menu löytyy netistä www.jangalla.fi
Myös facebookista löytyy kyseinen yritys.

Jangalla nieria

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas