Levinyt!
 

Lähiruokamyymälästä suu makeaksi lappilaisittain

02.03.2017

Koko menu samalla ovenavauksella

Levin myymälävalikoima sai kaivatun lisän, kun Kittilän ja sen lähialueen elintarviketuottajat avasivat 20.2. Levin Lähiruokamyymälän osoitteeseen Mariankuja 6. Liikkeen löytää helposti kävelemällä Keskuskujalta King Crab Housen sisäänkäynnin vasemmalla puolella olevan kujan perälle ja avaamalla oven. Myymälään opastavat myös Lähiruokamyymälän ja kalakaupan mainokset. Avoinna kauppa on arkisin klo 12–18.

HerkkutupaMatti

– Levi on kiinnostanut lappilaisia tuottajia jo pitkään, mutta koska yksittäisen toimijan on haastavaa hankkia toimitilat ja saada tuotteensa esiin, päätimme yhdistää voimat ja tuoda valikoimamme saman katon alle, jolloin asiakkaat löytävät kattavasti paikallisia herkkuja helposti. Kaupan päälle meiltä saa aimo annoksen tietoa tuotteista ja niiden valmistuksesta, joten kaupassa saa olla utelias. Vastauksia kysymyksiin saa muun muassa maistiaisten muodossa, sanovat Matti Hiltunen Lapin Herkkutuvasta ja Jorma Martinmäki Ylläksen Kalakaupasta.

Kaupan toiminnasta vastaavat Lapin Herkkutupa Oy, Ylläksen Kalakauppa/Jorma Martinmäki Oy ja tervolalainen Meän Liha Oy. Lapin Herkkutuvalta saa aina tuoreita konditoriatuotteita, joista Lapin Kampanisu on yksi suosikeista. Tarjolla on monipuolisesti suolaisia ja makeita leivonnaisia. Kakkuja voi tilata toiveiden mukaan myös erilaisiin juhliin tarvetta edeltävänä päivänä. Myymälän yhteydessä palvelee 12-paikkainen luomukahvila, johon voi istahtaa kahville ostosten ohessa.

kalapurkit

Martinmäki tarjoaa kalaa monessa muodossa, esimerkiksi Äkäsjärven siikaa, muikkua, ahventa ja haukea. Ruodottomaksi leikattu hauki on niin kysyttyä, että se loppuu useimmiten kesken, eikä savustettu rautukaan ehdi tiskissä kauan vanheta. Lohta saa sekä kylmä- että lämminsavustettuna. Lämminsavulohta on tarjolla myös aurajuustolla, chilillä tai pippurilla maustettuina versioina. Purkitettuna hyllyssä on savumuikkua sekä suomalaista luomusärkeä yrttitomaatti- tai valkosipulimausteilla.

Kipin kapin kaupoille, yrittäjiäkin mahtuu vielä mukaan

Meän Liha Oy on vuonna 2016 perustettu kolmen lappilaisen lihantuottajapariskunnan yritys, joka tuo Leville korkealaatuisia lampaan- ja naudanlihatuotteita. Alusta loppuun itse jalostetut tuotteet on tehty omin reseptein puhtaista ja tuoreista, omilta tiloilta tulevista raaka-aineista.

Tuotevalikoimaa täydentävät yhteistyöyritykset Arctic Ice Cream Factory jäätelöillään, Arctic Superfoods lappilaisilla energiapatukoillaan, Arctic Food poronlihatuotteilla, Annelin Yrtit ja Karkit lappilaisilla yrteillä, yrttisuoloilla, hyytelöillä, makusiirapeilla sekä makeisilla ja Mettän Aartheet Lappi maukkailla marjalimonadeilla ja hillahillolla.

– Valikoima täydentyy edelleen, sillä kiinnostusta uutta kauppaa kohtaa on ollut sekä asiakkaiden että yrittäjien taholta. Mukaan otetaan lisää lappilaisten elintarvikkeiden tuottajia, joten kannattaa olla yhteydessä, sanoo Hiltunen.

Lähiruokamyymälä palvelee asiakkaita koko kevätsesongin äitienpäivään saakka, ja ensimmäinen kausi näyttää, jatkavatko yrittäjät toimintaa tulevina vuosina. Jos siis haluat lähiruokaa myös jatkossa, kipin kapin ostoksille ja makustelemaan uuden myymälän herkkuja. Et tule katumaan.

Timo Koivisto

 

Facebook/Levin Lähiruokamyymälä

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas