Levinyt!
 

Alppihiihtäjien uusi harjoittelukeskus ahkerassa käytössä

23.02.2017

Toiminut paremmin kuin loistavasti

Kisalaskijat saivat tänä talvena Leville unelmiensa rinteen, kun entisen Snowparkin paikalle rakentui harjoitteluun pyhitetty Alpine Training Park. Se on varattu täysin alppihiihtäjien harjoituskäyttöön ja sitä huolletaan heidän tarpeensa mukaan. Suojasää ja sitä seurannut pakkanen injektoivat hiljattain rinteen, joten tällä hetkellä se vaatii kanteilta terävyyttä. Sinne saadaan kerrallaan kolme harjoitusrataa.

alpine training parka

Hissin numero 13 vieressä sijaitseva kumpuileva ja jyrkkyydeltään vaihteleva rinne on melkein FIS-kisavaatimukset täyttävä, ja sinne on muotoiltu aaltolatua sekä hyppyreitä monipuolistamaan harjoituksia. Ala-asemalla on lämmin pukeutumistila, jossa voidaan pitää harjoituspalaverit, katsella treenivideot ja lämmitellä harjoitusten yhteydessä.

– Alpine Training Park on toiminut paremmin kuin loistavasti. Sinne pääsee helposti ja nopeasti treenaamaan, kun olosuhteet ja rinteen verkotus ovat valmiiksi hoidettuina. Pääkäyttäjät ovat Levi Ski Club ja Levin alppikoulu, mutta myös muita treenaajia siellä on jo vieraillut, sanoo Levin ratavarausjärjestelmästä huolehtiva Levi Ski Clubin päävalmentaja Mika Kemppinen.

Kevään leirit lisäävät tietoisuutta

– Rinteen vaihteleva profiili sopii hyvin perusharjoituksiin kaiken tasoisille ja ikäisille laskijoille. Aaltoladulla voi kehittää joustavuutta ja elävyyttä laskemisessa. Sopivan pitkä rinne mahdollistaa paljon toistoja, jolloin harjoittelu on tehokasta. Koska luonto jäädytti rinteen vastikään, tällä hetkellä se on kuin kisakunnossa.

– Kun tietoisuus uudesta harjoitusrinteestä kasvaa, käyttäjäkuntaa tulee koko ajan lisää.  Kevään juniorien suurleiri ja Joonas Räsänen Spring Camp ovat keväällä hyviä tiedotuskanavia muille seuroille. Levillä on alppihiihtäjien harjoituksiin myös hyvä tarjonta sisäliikuntatiloja sekä edullista majoitusta, jota kannattaa tiedustella Levin Matkailusta.

Muut Levin harjoittelualueet sijaitsevat etu- ja koillisrinteillä, maailmancuprinteessä sekä 10- ja 11-hisseillä. Alpine Training Park vapauttaa muita alueita yleiseen käyttöön, kun käytössä on vakituinen treenirinne. Kisaavien alppihiihtäjien harjoitteluolosuhteiden kehittäminen on yksi Levin pääfokuksista, ja kisalaskijat nähdään keskukselle merkittävänä asiakasryhmänä, joka tuo rinteisiin ihmisiä läpi lumikauden.

Timo Koivisto

levi.fi/ratavaraukset

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas