Levinyt!
 

Kansainvälisellä opiskelijavaihdolla ideoita luontomatkailuun

23.02.2017

Ohjelmapalveluita maisteltiin, uusia ideoita saatiin

Lapin Matkailuopisto on mukana Erasmus+ -hankkeessa, jonka teemana on metsä ja sen monimuotoisuus matkailun näkökulmasta. Kaksivuotisessa hankkeessa opiskelijat tutustuvat metsään, luontoon sekä kestävään matkailuun. Sen aikana tehdään kaksi vierailua Itävallasta Suomeen ja päinvastoin. Ensimmäinen vierailu toteutui 13.–22. helmikuuta, kun yhteistyökoulu HLW Türnitzin 21 opiskelijaa ja kolme opettajaa piipahtivat Levi-instituutissa.

opiskelijat erasmus

Kuva: Satu Korkea)

Reilun viikon aikana tutustuttiin monipuolisesti metsien hyödyntämiseen matkailussa. Lapin matkailuopiston opiskelijat ja henkilökunta isännöivät ja tutustuttivat vieraita erilaisiin ulkoaktiviteetteihin. Mukana oli muun muassa eräkokkausta, talvipyöräilyä, moottorikelkkailua, huskysafari, laskettelua, lumirakentamista, revontuliin tutustumista, vierailuja paikallisissa matkailukohteissa sekä työpajoja.

Työpajoissa perehdyttiin metsään hyvinvoinnin lähteenä ja suunniteltiin luonnossa toteutettavia yritysideoita. Kideven järjestämässä työpajassa 16.2. opiskelijat ideoivat uusia matkailutuotteita, ja esiin nousivat muassa pyöräretki Lapissa, kansainvälinen musiikkifestivaali nuorille sekä puihin rakennettavat majat. 20.2. oli vuorossa eräruokien valmistus Wellevin pihamaalla ja niistä nautiskelu sen päätteeksi.

Jokamiehen oikeus mahdollistaa monia harrastuksia

– Suomalaisille ulkoilu näyttää olevan luonnollinen osa elämää ja ulos lähdetään säästä riippumatta. Täällä on paljon erilaisia harrastuksia, jotka jokamiehenoikeus osin mahdollistaa, Itävallassa asiat eivät suju niin helposti. Esimerkiksi pilkkiminen, maastopyöräily, luonnossa yöpyminen ja marjojen poimiminen eivät ole Itävallassa itsestään selvyys, vaan niihin tarvitaan maanomistajan lupa, sanovat opettajat Claudia Flieger, Maria Kurz ja Viktoria Steiner.

Kurzille ja Steinerille Lappi oli tuttu paikka aikaisemmilta vierailuilta, mutta liikunnanopettaja Claudia Flieger oli Suomessa ensimmäistä kertaa ja piti kokemusta antoisana.

– Täällä lapset oppivat ulkoilemaan ja urheilemaan pienestä pitäen. Huomasimme talojen seinustoilla paljon eri kokoisia suksia ja potkukelkkoja. Kävimme myös laskettelemassa, ja Levin rinteet olivat tosi hyväkuntoisia sekä yllättävän suuria. Lumen rakenne oli myös miellyttävämpi kuin Itävallan rinteillä, hän sanoi.

Matkailupalvelujen tuottajaksi Levi-Instituutissa opiskeleva Riikka Laapotti teki vierailun yhteydessä erä- ja luontoruokailun näyttötyön yhdessä kahden muun opiskelijan kanssa. He tarjoilivat itävaltalaisille jäähyväisillallisen ulkotulilla. Menun alkuruoaksi valmistui tomaattikeittoa yrttimoussella, pääruoaksi maustepaahdettua lohifileetä bataattilohkoilla ja pestolla, sekä jälkiruoaksi sahramitikkumunkkeja sulatetun suklaan ja sokerin kera.

Lapin Matkailuopiston opiskelijat ja opettajat suuntaavat puolestaan Erasmus+-hankkeen merkeissä toukokuussa Itävaltaan tutustumaan, miten matkailu ja luonto kohtaavat siellä.

Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas