Levinyt!
 

Uusi aurinkoinen South Park ja sen hulppeat ranit ihastuttavat

23.02.2017

Etelään katsova park on mukavan turvallinen

Parkkikansan suut ovat Levillä olleet joulukuusta lähtien messingillä, sillä uusi, hulppea South Park avattiin silloin laskijoille. Samaan laskuun voi sisällyttää nyt paljon erilaisia asioita, sillä parkki on tuplamittainen entiseen verrattuna. Noin kilometrin mittainen alue on valaistu, ja siinä on myös tehokas lumetusjärjestelmä.

south park

– Parkki on suunniteltu niin, että se tarjoaa tekemistä kaiken tasoisille laskijoille läpi talven. Yläosassa on pari boksia suurilla hyppyreillä, rinteen reunassa on toki myös pienempi vaihtoehto. Sen jälkeen alkaa reiliosuus, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia erilaisille tempuille. Reilaus on kova juttu parkkiväen keskuudessa ja siihen on panostettu, sanoo Levin Park Manager Timo Koskinen.

– Kun rinne suuntautuu etelää kohti, hyppyrit pysyvät hyvässä kunnossa pitkään keväälläkin, ja alastulot taas pehmenevät sopivasti, jolloin ne ovat miellyttäviä ja turvallisia. Aurinko tarjoilee keskitalvellakin rinteeseen upeita värinäytelmiä, ja keväällähän kaikki toki viihtyvät aurinkoisessa parkissa.

Parkki toisensa viereen

Koskinen pitää uutta South Parkia helppohoitoisempana kuin vanhaa, sillä alue on profiililtaan loogisemmin hallittavissa. Suorituspaikat viimeistellään, kuten ennenkin, käsitöinä joka yö. Kahdeksantuntiset yöunet eivät mahdu parkkitiimiin kuuluvien Koskisen, Jukka Rauhalan ja Ville Hietalahden rytmiin, kun öisin paiskitaan töitä. Vapaa-ajalla kolmikko viihtyy myös itse parkissa, joten he osaavat tehdä ja huoltaa sitä laskijan näkökulmasta oikein.

– South Parkin avaus herätti mielenkiintoa, sillä kun se julkistettiin kuvineen Facebookissa, julkaisun näki nopeasti yli 70 000 ihmistä. Palaute on ollut hyvää, erityisesti pitkät ranit ja hissin välipoistumispaikka ovat saaneet kiitosta. Rakennamme hissin toiselle puolelle kevääksi helpomman parkin, johon tulee pieniä hyppyreitä, helppoja reilejä, aaltolatuja ja kumpuja, joten siellä on helppo päästä sisään parkissa temppuilemiseen. Se on avoinna jo hiihtolomalaisille.

Tutustu parkkisääntöihin, et ole vaaraksi muille

– South Parkin yläosan taululta voi opiskella parkkisäännöt, jotka poikkeavat normaalista rinnesäännöistä. Niihin kannattaa tutustua, varsinkin jos parkissa lasku ei ole tuttua, jotta ei aiheuteta vaaratilanteita. Parkissa ei pidä pysähdellä turhaan etenkään katvepaikkoihin tai suorituspaikkojen läheisyyteen, ja muihin laskijoihin kannattaa pitää riittävästi etäisyyttä. Kun normaalissa rinteessä ylhäältä tuleva väistää alempaa laskijaa, parkissa taas nimenomaan alhaalla oleva laskija huolehtii, ettei ole muiden edessä, Koskinen opastaa.

Eturinteen street on pysynyt ennallaan, ja South Pointin Leevilandiassa on perheen pienimmille oma minipark. Levillä kilpaillaan huhtikuun alussa lumilautailun SM-kisat slopestylessa, halfpipessa ja lumilautacrossissa, silloin parkit pääsevät hyvään testiin. South Park Levi Team Joona Kangas, Zenja Potapov ja Kelly Sildaru levittävät viestiä Leviltä maailmalle, joten heidän päivityksiään kannattaa seurata sosiaalisessa mediassa.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas