Levinyt!
 

Levin Ihkun Antti Rita-Luopa on Lapin Drinkkimestari mallia 2017

16.02.2017

Luovia ideoita ja mielenkiintoisia tarinoita

Bar Ihkun alakerrassa vallitsi 6. helmikuuta alkuillasta vielä rauhallinen ja rento tunnelma, kun Lapin drinkkimestariehdokkaat valmistautuivat iltaan koristeita viritellen. Työpöydille oli aseteltu mansikoita, appelsiineja, suklaata, omenoita, sitruunaa, limeä, timjamia, rosmariinia ja paljon muuta, kun kilpailijat vilkuilivat uteliaina naapurien pöytiin askarrellessaan omia koristeitaan. Samalla kuitenkin jutusteltiin rennosti hymyillen.

drinkkimestari Rita-luoma

Kun Finlandia-hymni kajahti soimaan, tunnelma kohosi hetkessä, sillä se tarkoitti, että hetken päästä alkaisivat kisahiitit, joissa ratkaistaisiin vuoden 2017 Lapin Drinkkimestari jo 14 kerran. Kilpailun järjestivät baarimestari Juha Yli-Rahnasto Lapland Hotelsista ja ravintolapäällikkö Marko Muttonen Panimo Pub Levistä, ja kisaa sponsoroivat Bar Ihku sekä Altia Oyj. Altia Akatemian valmentaja Mikael Karttunen juonsi kilpailun ja piti yllä tunnelmaa, joka olikin käsin kosketeltava.

Ready, steady, shake -komennolla kisa lähti käyntiin erä kerrallaan. Ideat olivat kukkineet drinkkejä suunniteltaessa, ja tarinat drinkkien takana olivat yhtä mielenkiintoisia kuin niiden mautkin. Mira Pyy Levi Restaurantsilta oli kehittänyt Väylä-drinkistään parhaan tarinan, jossa hän lainasi Samuli Paulaharjua ja toi esiin huolensa Lapin vapaana virtaavien vesien ja lohen puolesta. Drinkistään Pyy sai yhdeltä tuomarilta täydet 50 pistettä, joten myös maut olivat kohdillaan. Hän sijoittui kilpailussa toiseksi.

Omenalla voittoon

Yleisö ja tuomaristo olivat voittajasta samaa mieltä. Antti Rita-Luopa Bar Ihkusta valloitti molemmat I have an apple -drinkkinsä makumaailmalla sekä esillepanolla. Hän tarjoili sen luovasti koverretusta omenasta koivuiselta alustalta. Kun juontaja tiedusteli, lähdettiinkö kilpailuun voitto mielessä kaikki peliin laittaen, Antin vastaus oli selkeä.

– Ei lähdetty, en osannut odottaa voiton osuvan kohdalleni, mutta hyvältä tuntuu. Kisassa jännitti kuten aina, ja nyt on aika sekava olo. Kiitos kaikille, jotka olivat apuna drinkin suunnittelussa ja maistelemassa sitä testivaiheessa. Myös asiakkaat voivat maistella sitä jatkossa Ihkussa, kylläkin eri tavalla tarjoiltuna. Omistan tämän voiton äidilleni, joka täyttää tänä vuonna 60 vuotta, silminnähden yllättynyt voittaja sanoi.

Antti valmisti drinkkinsä murskaamalla ja hämmentämällä. Se sisälsi aprikoosiliköörin ja limevodkan lisäksi tuoretta omenaa, Rauch-ananasmehua, Modo-omenasiirappia, Monin seljankukkasiirappia ja tuorepuristettua sitruunamehua. Drinkki tarjoiltiin Dajm-murskalla koristellulta puulautaselta, ja omenan paikallaan pysymisen Antti varmisti hunajalla. Omenan kansi kruunasi kokonaisuuden.

– Oli hienoa olla tuomaroimassa tätä kisaa, sillä kilpailijat olivat drinkkejä valmistaessaan selkeästi ajatelleet kuten kokki. Drinkkiin kannattaakin etsiä ensin raaka-aineet, jotka toimivat keskenään ja lisätä vasta lopuksi siihen vodka. Niin koristeissa kuin raaka-aineissakin oli käytetty luovuutta, sanoi tuomariston puheenjohtaja ja Finlandia Vodka Global Brand Mixologist Pekka Pellinen.

Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas