Levinyt!
 

Kittilän Lentoasema yllättää monilla palveluillaan

16.02.2017

Rentoudu ennen kotimatkaa

Moni ei tule ajatelleeksi, kuinka monia erilaisia palveluita Kittilän lentoasema tarjoaa asiakkailleen. Usein lentoasema koetaan vain läpikulkupaikkana, jossa jonotetaan palvelutiskille ja turvatarkastukseen sekä odotellaan koneen lähtöä. Saapuville matkailijoille se on usein vain läpikulkupaikka ennen lomaa.

airport

– Lentoasemalla voi viettää kaikessa rauhassa aikaa ja viihtyä. Kokoustiloissa voi pitää palavereja, ja lepo- sekä vip-tiloissa voi rentoutua ennen lentoa. Jos haluaa käyttää lomansa tehokkaasti loppuun saakka, rinne-, hiihto- tai kelkkasafaripäivän päätteeksi voi saunoa lentoaseman tilavassa saunassa ennen kotimatkaa. Meet & Greet on ylellinen VIP-palvelu, jossa asiakas liikkuu asemalla vaivattomasti ja jonottamatta ja rentoutuu lentoa odotellessaan VIP-tiloissa, sanoo lentoaseman päällikkö Kimmo Liukkonen.

– Täksi talveksi asemalle on saatu myös uutuuksia. Lähtöaulaan sijoitetusta apteekin palvelupisteestä saa reseptivapaita apteekkituotteita. Sähköautoille on saatu pihalle kaksi latauspistettä, ja kaivattu pankkiautomaatti helpottaa ennen kaikkea ulkomaalaisia matkustajia, jotka haluavat nostaa euroja lomalle tullessaan.

Shottibaari ja Suomi-shop

Paraatipaikoilla sijainneet tupakointitilat saivat uudet käyttötarkoitukset. Lähtöaulaan rakennettiin Suomi-shop, josta saa ostaa erilaisia Suomessa valmistettuja tuotteita. Tarjolla on sekä syötävää että laadukkaita kotimaisia tuotteita. Tuloaulan entiseen tupakointitilaan rakentui shottibaari. Alkoholishottien lisäksi matkalaukkujen odottelijoille on tarjolla piristäviä marjashotteja.

lentoasema aula

– Airport Cafe & Shopit sekä sisääntuloaulassa että lähtöaulassa huolehtivat 740 asiakaspaikallaan, että asemalla on tilaa, eikä konetta tarvitse odotella kuivin suin. A-oikeuksin toimivissa ravintoloissa on tarjolla monenlaista purtavaa ja shopeissa lappilaisia matkamuistoja sekä pientarvikkeita. Lähtöaulassa saa myös nopeasti lämmintä ruokaa, esimerkiksi hampurilaisia, toasteja, wokkeja ja salaatteja. Saapuva asiakas voi ostaa sisääntuloaulan kahvilasta myös iltapalan take awayna mukaan. Ravintolat avautuvat normaalisti kaksi tuntia, kiireisinä aikoina jo kolme tuntia ennen koneen lähtöä, sanoo ravintoloita pyörittävän Lapland Hotelsin ravintolatoimintojen johtaja Esa-Matti Tamminen.

Asemalla sijaitsevaan postilaatikkoon voi sujauttaa viime hetken postikortit. Ja 600 metrin päässä asemasta sijaitseva 50 henkilön kota tarjoaa ohjelmapalveluyrityksille ja asiakasryhmille eksoottisen tilan. Paikoitusalueen yhteydessä on myös lämmin pysäköintihalli käytettävissä, tilaa siellä on rajoitetusti.

Kittilän lentoasema on reittiliikenteen pysäkki, joten jatkoyhteydet toimivat Leviäkin kauemmaksi. Lentokenttäkuljetuksilla matkailijat pääsevät nopeasti lomakohteeseensa ja takaisin kentälle. Myös taksit päivystävät kentällä. Asemalla palvelee lisäksi kuusi autovuokraamoa.

A-Katsastuksen toimipiste ja Kinos Motorsin koneliike sijaitsevat lisäksi Kittilän lentoaseman pihapiirissä. Samoin alueella palvelee autoja ja kelkkoja Nesteen kylmäasema.

Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas