Levinyt!
 

Lumilinnahäissä on jään taikaa, lapintarua ja romantiikkaa

19.01.2017

Lapin mystiikkaa

Tunnelma on käsin kosketeltavan liikuttava ja taianomainen, kun William ja Megan sanovat toisilleen tahdon vihkiseremoniaa toimittavan Riitta Hyypän tehtyä kriittisen kysymyksen Luvattumaan Ice Galleryn jäisessä kappelissa. Tilaisuuden sinetöi heleä joiku noitarummun tahdittaessa.

Pekka Jussilan rumpu soi kauniisti jääseinien sisällä ja Riitan saamelainen joiku kruunaa esityksen. Mikäs ihme se muuten onkaan ammattimuusikoiden ollessa asialla. Rumpukin on vähän erikoisempi, sillä on oma tarinansa ja se on peritty Unna ja Nuuk -elokuvan kuvauksista.

Huikean hämmästyttävää

Tilaisuuden pari, William ja Megan, ovat ilmeisen jännittyneitä ja kuuntelevat sanatarkasti Riitan puhetta, jossa palataan kauas Lapin tarustoon ja uskomuksiin. Tällä kertaa on Luvatunmaan oma Lappiseremonia, jolla pari liitetään avioliittoon, brittiparin virallisempi osuus tehdään tai on jo tehty rekisteritoimistossa kotimaassa.

häät vihkiminen

Hääpari saa lisäksi häistään oman kuvakertomuksen. Pauli Hänninen Kouta-Kuvasta toimii virallisena hääkuvaajana ja tallentaa digikamerallaan kaikki häiden herkät hetket sekä ne viralliset hääkuvat, jotka pari saa. Kuvista tulee kronologisesti etenevä tarina koko häätilaisuudesta.

Lumilinnan jäiset seinät, upea jäätaiteen täyttämä kappeli, ja valloittavan sviitit sekä isot salit ovat loistavia paikkoja ottaa ikimuistoisia kuvia. Kuvien jälkeen pari siirtyy nauttimaan juhlaillallisen ravintolan puolelle ennen hääyötä. Hääyön voi viettää joko Luvatunmaan jääsviitissä tai muualla. Tämä pari suuntasi Levin Igluille lasikaton alle lämpöön.

– Tämä oli aivan uskomattoman hieno kokemus. Ei olisi ikinä osattu arvata ennakolta, mitä tuleman pitää, sillä olimme vain nähneet netissä kuvia alttarista, kaikki muu tuli yllätyksenä. Mutta todellakin jokaisen pennin arvoinen juttu, ihan huikeaa. Ja se laulu oli varsinainen yllätys, ylisti tuore rouva Megan Franks.

Kaikki valmiina

Luvatussamaassa on pitkä kokemus talvisten jäälinnahäiden järjestämisessä ja satoja pareja on täällä jo lupautunut toisilleen. Yritys hoitaa kaiken tarvittavan valmiiksi, parin ei tarvitse kuin tulla sovitusti paikalle. Myös virallinen vihkiminen voidaan tehdä myös täällä, jolloin toimituksen tekee pappi tai maistraatin edustaja.

häät justluv

– Käymme parin kanssa aina edellisenä päivänä läpi koko paketin ja he tulevat tänne. Yhdessä katsotaan ohjelma ja tarkistetaan, että kaikki on, mitä on sovittu, eikä jää mitään ihmettelyn varaan. Hoidamme kuljetukset tänne, pakettiin kuuluu yleensä poro- tai moottorikelkka-ajelu, etukäteen hoidetaan linkit kampaajalle ja meikkiin tai kukkiin, jos niitä tarvitaan. Tällä kertaa ei kukaan jää yöksi, mutta joulunaikaan esimerkiksi koko seurue majoittui häiden jälkeen linnaan yöpymään, kertoo Lea Jussila.

Linnayöpyjä ei palele

Luvatussamaassa Ice Galleryn jäähotellissa on 14 huonetta sekä kaksi sviittiä. Yöpyjän ei tarvitse palella, sillä kaikki saavat nukkumaan mennessään lämpimät ja kuivat sisätiloissa säilytetyt makuupussit, petauspatjat, tyynyt ja varapeitteet mukaansa. Lisäksi on sisävessa ja ns. turvahuone eli lämmin huone yöpyjien käytössä, jos kuitenkin palelee. Kuumaa juomaa on myös tarjolla yön varalle.

– Ei sieltä yleensä enää karata yön aikana, eniten se jännittää ja tuottaa vaikeutta unen päästä kiinni saaminen, mutta unen laatu onkin sitten sitä parempaa, sanoo Riitta.

Jaspis Toivonen

luvattumaa.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas