Levinyt!
 

Uusia ulottuvuuksia Lapin lomaan taikuuden keinoin

19.01.2017

Silmänkääntöä huumorilla

Levin ravintoloissa voi talven aikana törmätä korttipakan kanssa kulkevaan mieheen, joka kysyy ystävällisesti, voiko liittyä seuraan esittämään lähitaikuutta. Kyseessä on television Pikku Kakkonen -ohjelmasta takavuosilta tuttu Timo Taikuri eli ammattitaikuri Timo Kulmakko. Muutamat Levin ravintolat ovat jo huomanneet Timon persoonalliset taidot viihdyttää, ja mies saakin katsojien suut ymmyrkäisiksi, silmät kääntymään haluamiinsa suuntiin ja kortit liikkumaan odotuksien vastaisesti.

Hänet kannattaa pyytää seuraan, sillä luvassa on unohtumattomia elämyksiä taikuuden maailmassa. Rovaniemeltä kotoisin oleva Kulmakko asuu pääkaupunkiseudulla, mutta taikuroi kevään aikana Levillä. Lähitaikuuden lisäksi hän tekee showkeikkoja kaikenkokoisille ryhmille, niin yrityksille kuin yksityisillekin, ja tulee tilauksesta myös mökeille lyhyelläkin varoitusajalla.

Kulmakon taikuus toimii mainiosti myös englannin kielellä, sillä hänellä on esiintymiskokemusta ulkomailta aina USA:ta myöten. Lupsakan miehen taikuudessa on mukana kutkuttavaa huumoria, tarinoissa vilahtelee lappilaisia paikannimiä sekä henkilöitä. Molkojärveläisen sekoituksen tulos voi olla monelle yllättävä, ja pokkalaista pokeria pelattaessa ei kannata laittaa likoon ainakaan suuria rahasummia.

Nauru ja hämmästys kertovat onnistumisesta

Kulmakko tuli pöytäämme uudenvuodenaaton esiintymispaikassaan Cafe & Bar Kodassa, ja ymmärrykseni teki silloin kuperkeikan. Huomasin vielä seuraavanakin päivänä ihmetteleväni, miten kaikki näkemäni oli mahdollista. Kortit olivat juuri siellä, missä en osannut kuvitella niiden olevan, ja jopa niiden ulkonäkö muuttui aivan silmieni alla. Lisäksi taikurin humoristiset jutut saivat hyvälle tuulelle.

– Taikuus tuli osaksi elämääni jo alle kouluikäisenä, ja se on ollut minulle siitä lähtien elämäntapa. Esiinnyin viime kevään lentoyhtiöiden MM-kisoissa Levillä, ja se poiki keikkoja pitkin kevättä ja kesää. Tunturin vetovoima on vahva, ja niinpä päätin tulla tänne myös tänä keväänä, toki käyn välillä pistäytymässä myös etelässä. Esitykseni soveltuu ohjelmapalveluiden säästä riippumattomaksi lisänumeroksi, myös mökkikeikkoja teen mielelläni. Vuosikymmenien aikana repertuaari on kasvanut sen verran suureksi, että kaikille löytyy sopiva räätälöity kokonaisuutensa, Kulmakko sanoo.

– Taikuuden niksit oppii harjoittelemalla, se on vähän kuin kitaransoitto. Mitä enemmän harjoittelet, sen paremmaksi tulet. Kun lisätään soppaan sopivassa suhteessa esiintymistaitoa ja tilannetajua, herkullinen porokeitto on valmis. Lähitaikuudessa katsojien läheisyys on samalla sekä mielenkiintoinen haaste että mahdollisuus. Temppujen ja tarinoiden ajoitukset on tehtävä tarkkaan, jotta ne toimivat.

– Esiintymiseni ei vaadi suurempia olosuhteiden tai tilojen järjestelyjä, kaikki puhelinkoppia suuremmat tilat käyvät. Taikurin ammatti on asiakaspalvelulaji, jossa katsojan aito hämmästys ja nauru tuovat esiintyjällekin hyvän mielen ja onnistumisen elämyksen.

– Ohjelmistoni tuo lisämausteen Levin monipuoliseen tarjontaan, ja yrittäjät ovatkin ottaneet minut hyvin vastaan. Minulla on täällä tuttuja ennestäänkin. Olen ollut muun muassa Esa Nilivaaran apuna pannoittamassa poroja, ja Takkusen Eskon Immeljärven lauttasaunaankin ruuvailin aikoinaan liki pari sataa kansiruuvia paikalleen.

Timo Koivisto

timokulmakko.fi

wiz4levi.fi

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas