Levinyt!
 

Northern Lights Ranch sijaitsee keskellä elämyksellistä luonnonrauhaa

15.01.2017

Loistavaa aluetta taivaan tutkimiseen

Kesän aikana ovat vasarat paukkuneet ahkerasti Kirjanselkämaassa. Entinen Korpimarjan hotelli on muuttunut matkailutilaksi nimeltään Northern Lights Ranch, jossa pääsee erämaan rauhaan nauttimaan hyvästä ruuasta ja elämyksistä, joita ei Levikeskuksen vilinässä pääse kokemaan.

Tilan sijainti on ideaalinen yötaivaan ilmiöiden bongaukseen. Kun ollaan noin rapian 15 kilometrin päässä Leviltä, ei Levin tai edes Könkään kylän valosaaste vaikuta täällä. Valosaastekarttakin sen todistaa, ollaan täydellisessä katveessa, sinne ei tuiki ylimääräistä edes Tepastosta, pimeys on varsinaista luomupimeyttä.

NLR ulkoa

Pihapiiriin päärakennuksen viereen saatiin valmiiksi myös viikolla 50 Mammuttikodin valmistama Olokoto eli Revontuli-sviitti, jonka katto ja kaksi kulmittain olevaa seinää ovat lasia. Sviitti on täysin mukavuuksin varusteltu yhden perheen lomakoti, jossa voi lämpimästi leväten tarkkailla luonnonilmiöitä. Jos kaikki menee mukavasti, tulee niitä lisääkin.

NLR olokoto

 

Modernia ja suomalaista

Ravintolatoiminnoista vastaava Lari Niemi kertoo, että sisustusasioissa luotettiin ulkopuoliseen apuun ja tulos onkin hyvällä maulla tehty. Sisustuksessa on käytetty paljon puuta ja värit ovat harmonisia, vaaleaa ja tummaa tyylikkäästi yhdisteltyinä.

Tilavaan ravintolasaliin saadaan kattaus 100 hengelle. Taloa on jatkettu ja saatu siten tilaa avaralle salille sekä kutsuva baari, myös ylimääräisiä väliseiniä on hävitetty. Salin suurien ikkunoiden takana on porotarha, jonka asukit kurkkaavat uteliaina sisätilojen touhuja.

NLR sali

Asuntosiipi on oma erillinen kaksikerroksinen yksikkönsä, johon saadaan majoittumaan 8 henkeä. Siiven alakerrassa on yksi iso olohuonetila sekä tupakeittiö, johon saadaan omat ateriapalvelut. Lisäksi ranchilla on iso sauna sekä pihalla palju.

Häitä, juhlia, illallisia

Northern Lights Ranchilla vihitään pareja omassa jääkappelissa, ja solmittujen avioliittojen merkit eli rakkauden lukot kiinnitetään muistoksi porotarhan porttiin. Sun & Snow Weddings operoi täällä talvisia häitä järjestäen.

Toistaiseksi illallisia järjestyy tilauksesta ryhmille, mutta tulossa ovat myös niin sanotut takuukattaukset kaikelle kansalle. Sään ollessa suosiollinen revontuli-illallisilla pääohjelmanumero koetaan taivaantulien muodossa jälkiruokien jälkeen, kun tähdet tuikkivat ja revontulet valtaavat pohjoisen taivaan.

Northern Lights Ranchin yrittäjäisännät ovat Lari Niemen ohella keittiötoimesta vastaava Markku Tuominen, myynnistä ja markkinoinnista vastaava Olli Marttinen sekä sijoittaja Ville Wahlbeck.

Jaspis Toivonen

 

www.theranch.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas