Levinyt!
 

Taivaanvalkeitten hotelli uudistui tälle vuosituhannelle

04.12.2014

Pitkin kesää on uurastettu Könkäällä Hullu Poron Taivaanvalkeissa, jossa on remontoitu muun muassa hotellihuoneet tämän päivän vaatimustasoa vastaaviksi.
Ravintolakoordinaattori Pirita Laru kertoo ideavastuun olleen äidillään Päivikki Palosaarella, jolla visiot tunnetusti pyörivät lujaa ja ideavarastoon karttuu niin ajatuksia kuin tavaroitakin, kunnes lopullinen sijoituspaikka kullekin löytyy.
- Koko hotellin ilme on Päivikiltä ja muun muassa kaikki ryijyt ja raanut hän on hankkinut tänne vuosien kuluessa. Raanuja on käytetty sisustuksessa hyväksi runsaasti ja ne sopivat hyvin talon henkeen. Sitä paitsi ne toimivat hyvinä äänieristeinä pehmentämässä, kertoo Pirita.
Taivaanvalkeat on yksinkertaisesti saanut päivityksen tälle vuosituhannelle. Nyt kaikissa talon hotellihuoneissa ovat omat wc- ja suihkutilat. Lisäksi talon yläkerran saa varattua myös omaksi tilakseen, jolle on ulkoa suora kulku.
Taivaanvalkeitten alakerrassa on kaikkiaan 9 kahden hengen huonetta. Yläkerrassa huoneita on neljä, jotka lisävuoteellisina kakkosina sopivat hyvin myös perhehuoneiksi. Yläkerrassa on lisäksi oma keittiö ja sauna. Sauna on myös alakerrassa.

taivvalkeat huone

Viihtyisä maalaismaisema.

taivvalkeat pihapiiri

Taivaanvalkeitten päärakennus on viihtyisä majoitustila, jossa talon alakerrassa on lisäksi iso keittiö ja aamiaishuone sekä iso sali. Paikka on oivallinen vaikkapa perhejuhlien järjestämiseen.
Pihan toisella puolen on Tonttula, joka on näin joulun alla nimensä veroinen tonttuparatiisi. Tilava kahvila palvelee joulukuussa ulkomaisia jouluryhmiä, mutta myös muut asiakkaat ovat tervetulleita, kun vain henkilökuntaa on paikalla. Lisäksi kahvilan matkamuisto- ja lahjatavarapuoti on tutustumisen arvoinen. Keväällä Tonttula palvelee hiihtäjiä oivallisena latukahviona.

Tontut asuvat Tonttulassa.

taivvalkeat tontut

Tonttulassa ovat tilat kahvila-ravintolan lisäksi joulupukille ja tontuille, joten salaperäisetkin joulutapaamiset sujuvat siellä. Maalaistunnelmaa tuovat lisäksi talon tallin kolme hevosta, islanninhevoset Olli ja Wilsu sekä russ-vuonohevosristeytysponi Faxi.
Taivaanvalkeitten pihapiirissä on vielä kappeli ja rantasauna. Lisäksi remontoidaan majoitustilaksi samassa pihapiirissä sijaitseva Päivikin entinen talo.

taivvalkeat ilta
Keskitalven hämäryydessä paikka on upean näköinen myös illalla, kun maisemavalot säteilevät lähimetsän huurrepuihin. Valojen luomaa reittiä myöten löytää lisäksi helposti läheiselle Revontulikodalle, jossa voi tarkkailla revontulia, järjestää vaikka häät alttaritauluna tähtitaivas.
Nykyaikaa on lisäksi kesän aikana asennettu tehokas laajakaista, joten hotelliasiakkaat ja kokousvieraat pääsevät vauhdilla myös internettiin.
(Jaspis)

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas