Levinyt!
 

Kittilän lentoaseman päällikkö vaihtuu vuodenvaihteessa

20.12.2016

Asiakaspohja laajentunut ja jouluryhmät viipyvät pitempään

Pitkän uran Kittilän lentoaseman päällikkönä tehnyt Kari Tohmo luovuttaa tehtävänsä vuodenvaihteessa kesästä asti operatiivisena päällikkönä toimineelle Kimmo Liukkoselle. Eläkkeelle Tohmo jää 1.6., sitä ennen hän pitää pois kertyneet lomat.

lentoasema liukkonen tohmo

– Tuntuu hyvältä luovuttaa vastuu nuoremmille. Olen tehnyt tätä työtä jo 35 vuotta, joten eiköhän minun osani sen eteen ala olla tehty. Jos tulee ikävä, pääseehän täällä aina käymään. Hyvän, yhteen hitsaantuneen henkilökunnan, toimivien tilojen ja kaluston kanssa tästä on hyvä lähteä jatkamaan, Tohmo sanoo.

– Tänä talvena päästäneen lähelle kentän ennätysvuoden 2008 tasoa. Silloin pääosa joulumatkailijoista oli päiväkävijöitä, jotka ovat nykyään enää marginaaliryhmä. Viipymä on pidentynyt, ja Keski-Euroopasta tulevat matkailijat ovat paikanneet Venäjän matkailun jättämää aukkoa, joten asiakaspohja on laajentunut. Myös uudet reittilennot Keski-Euroopasta ja Britanniasta vetävät hyvin.

Kittilässä pysytään eläkepäivilläkin

Kittilän lentoaseman terminaali rakennettiin vuonna 1982 ja vuotta myöhemmin aloitettiin reittiliikennekokeilu Oulusta 50-paikkaisella koneella. Finnair ja Karair alkoivat liikennöidä Helsingistä Kittilään 1980-luvun lopulla, ja ensimmäiset joululennot, 4 konetta Englannista, laskeutuivat Kittilään vuonna 1993. Tohmo toimi lentoaseman päällikön tehtävän lisäksi lennonvarmistajana 1990-luvun alkuun saakka.

– Kasvu on ollut nopeaa ja näyttää jatkuvan edelleen matkailualueiden ennusteiden mukaan. Laajennustarpeisiin on vastattu nopeasti. Jokaisen laajennuksen jälkeen on kuitenkin huomattu, että pienihän siitä tuli. Vastuksiakin matkalla on ollut. Kesän 2006 tulipalo tuhosi osan matkustajatiloista ja teki seuraavasta talvesta haasteellisen, mutta siitäkin selvittiin, en kyllä ymmärrä miten, Tohmo muistelee.

– Olen nukkunut yöni rauhassa, uniin kentän kiireet eivät ole päässeet, ja vaikka vetäydyn hiljalleen työstäni, en vetäydy Kittilästä. Täällä asuu kaksi tytärtämme ja kolme lastenlasta. Toki jatkossa ehdin matkustelemaan ja golfaamaan enemmän. Kimppaviinitilallamme Unkarissa tulee varmaan vietettyä enemmän aikaa ja totta kai myös mökillä Ounasjokivarressa.

Asiakaskokemus uudelle tasolle

Uusi lentoaseman päällikkö Kimmo Liukkonen on kotoisin Imatralta, ja hän tuli Kittilään kesällä Helsingistä. Puolen vuoden pesti aseman operatiivisena päällikkönä on ollut hyvä sisäänajo uuteen tehtävään. Hän on toiminut aikaisemmin Outokummun, Ahlströmin ja Nokian palveluksessa Suomessa ja ulkomailla. Nokiassa hänellä oli globaali logistiikkavastuu yrityksen suurista kansainvälisistä operaattoriasiakkaista ja työpaikkoina muun muassa Bangkok ja Kuala Lumpur.

– Olen valmis ottamaan tehtävän vastaan, ja on mielenkiintoista lähteä kehittämään aseman toimintaa seuraavalle tasolle. Kittilän kenttää ympäröi mieletön matkailualue, ja itse aseman tilat ja toimintaympäristö ovat tällä hetkellä hyvät, toki niiden käyttöä voi järkevöittää, Liukkonen sanoo.

– Haluan katsoa toimintojamme asiakkaan silmin ja tehdä lentoasemalla tapahtuvasta asiakaskokemuksesta entistä miellyttävämmän. Tietoisuus Lapista lisääntyy maailmalla kovaa vauhtia, ja sosiaalinen media on siinä suuressa roolissa, mutta Lappi on jo nyt monen matkailijan unelmakohde.

Timo Koivisto

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas