Levinyt!
 

Lämpimästi Levin näköaloja

20.12.2016

Vaikuttavia maisemia tulen loisteelta

Café Panorama Laavu on valmistunut Koutalaen maisemapolun varrelle. Noin 300 metriä pitkä polku johdattaa laavukahvilaan Levi Summitin nurkalta. Polku rakennettiin lokakuussa ja se tehtiin mahdollisimman paljon ympäröivää luontoa säästäen. Tuloksena on varsinainen satupolku, jossa pääsee tunturin tunnelmaan hetkessä, vaikkei sitten muualle luontoon ehtisikään tai jostain syystä muuten sinne uskaltautuisi.

laavu sisä

Joulukuun 8. päivä avattiin Laavu yleisölle. Se on kiva ja tunnelmallinen umpilaavu, jonka sisältä lasisen ison etuseinän takaa on leppoisan lämmintä ihailla edessä aukeavaa Tunturi-Lapin ja Levin keskustan alati valossa muuttuvaa maisemataulua. Se on parempaa katseltavaa kuin televisio ikinä. Toinen katseen vangitsija on sisälaavun elävä tuli.

Laavun lämmössä tarkenee ja voi tarkkailla taivaan tulia tai eturinteen alla olevaa kylämaisemaa. Kaamosaikaan varsinkin valo vaihtelee huimasti lyhyessäkin ajassa. Laavu sijaitsee eturinteen tuntumassa, mutta pimeämmällä kantilla rinnevalojen ulkopuolella, joten sieltä on hyvä tarkkailla myös revontulia.

laavumaisemia

Café Panorama Laavu on ihanteellinen taukopaikka, jossa voi nautiskella kupposen kuumaa tai napata jopa Laavun isännän Heikki Hassin tulella paistaman letun vatsan täytteeksi. Kahvila palvelee nyt päivittäin, joulukuussa puolilta päiviltä puoleen yöhön, tammikuussa klo 12–18. Tilan voi myös varata yksityistilaisuuksiin, sillä sisälle sopii porontaljojen peittämille penkeille mainiosti 20, jopa 30 henkeä.

Snow Dome on avattu

Jääravintola Snow Dome Hotelli Levi Panoraman ja Summitin sisäpihalla on tälle talvikaudelle myös jo avattu. Snow Dome on uniikki jäästä kokonaan tehty ravintola, joka palvelee päivisin baarina klo 12–17.

Perjantai-iltaisin on klo 19 erityinen Experience-illalliskattaus, jolloin alkuruoka nautitaan jääravintolassa ja pää- sekä jälkiruoka Cafe Spiellan lämpimissä sisätiloissa. Perjantain illallinen on niin sanottu takuuillallinen eli se toteutetaan joka perjantai. Muina iltoinakin onnistuu illallisen nauttiminen Snow Domessa, mutta silloin on varausten minimimäärä 10 henkeä.

Jaspis Toivonen

Golevi.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas