Levinyt!
 

Hullu Poro Areenalla oli maailman hauskin paikka

20.12.2016

Voitto Malesiaan Harith Iskanderille

Levi ja Hullu Poro Areena nousivat joulukuun toisena viikonloppuna maailman komedian keskipisteeksi, kun siellä ratkottiin amerikkalaisen komediaklubi Laugh Factoryn The Funniest Person in The World -finaalissa maailman hauskin stand up -koomikko. Edellisen tittelin hallitsijan Ismo Leikolan isännöimässä finaali-illassa esiintyi viisi kilpailijaa, joista hauskimmaksi valittiin malesialainen Harith Iskander, joka olikin kieltämättä hauska kaveri.

hauskin

– Malesiassa lämpötila oli + 36 varjossa, ja Helsingissä mittari näytti -7. Sieltä lensimme vielä tuhat kilometriä pohjoiseen. En ole aikaisemmin nähnyt oikeaa lunta. Täällä on kylmä, enkä minä ole lihava, vaan minulla on kaikki vaatteet päällä, mitä omistan. Luin muuten, että Suomessa on maailman paras koulutusjärjestelmä, mikä on aivan mahtava juttu, mutta sitten tulin tänne ja tapasin Ismo Leikolan, Iskander avasi kisanumeronsa.

Voittaja ehti nautiskella visiittiinsä aikana Levin aktiviteeteista ja maisemista muiden finalistien kanssa. Erityisen kiitollinen hän oli hiihdonopettajalleen kärsivällisyydestä ja ammattitaidosta. Ihmisten ystävällisyys ja kauniit maisemat tekivät häneen myös vaikutuksen.

Kilpailuun osallistui yhteensä 56 maata, ja nettiäänestyksen sekä Helsingissä järjestettyjen semifinaalien tuloksena Levin finaaleihin valikoitui viisi maailman parasta stand up -koomikkoa. Iskanderin lisäksi finaaliyleisöä hauskuuttivat Alex Calleja Filippiineiltä, Katerina Vrana Kreikasta, Mino van Nassau Intiasta ja David Kilimnick Israelista. Iskander korjasi voitollaan 100 000 dollarin pääpalkinnon ja sai lisäpalkinnoksi kutsun viikon lomalle Leville vaimonsa kanssa.

Voitto muutti Leikolan elämän

Maailman hauskin -titteliä kaksi vuotta hallussaan pitänyt Ismo Leikola isännöi finaalia, ja loppugaalassa hän esitti oman shownsa. Levi on hänelle tuttu paikka, sillä hän oli mukana Stand up Kelekassa takavuosina. Kelkkailu kiinnostaa vieläkin, ja hän kävi Levillä safarilla, mutta ajatteli vielä vuokrata kelkan vierailunsa aikana, jos aika riittää.

– Maailman hauskin -kilpailu käänsi kaksi vuotta sitten elämässäni uuden lehden. Esiinnyin jo sitä ennen ulkomailla, mutta ovet Amerikkaan avautuivat kilpailun tuloksena. Nyt elän puoliksi siellä, puoliksi Suomessa. Leviltä lähden heti Los Angelesiin ja tulen takaisin Suomeen vasta kesällä, Leikola sanoo.

– Varauduin tittelin hallussapitoon vuodeksi, mutta se kesti kaksi vuotta, joten ei tunnu haikealta luopua siitä. Kukaan ei voi olla loppuelämäänsä maailman hauskin, ja koska on kysymys viihdealan kilpailusta, nyt seuraava saa mahdollisuuden oman uransa nousukiitoon. Taso on tänä vuonna kova, mutta yhdelle kahden vuoden takaisen kilpailun osallistujista ei taida kuitenkaan löytyä vastusta, hän naurahtaa.

Timo Koivisto

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas