Levinyt!
 

Ilonkehrä stä taidetta, iloa ja hyvinvointia

01.12.2016

Onnea ei voi taata, mutta iloa voi aina tuottaa

Kittilän kirkonkylällä Valtatie 65 A:ssä avaa joulukuun alussa ovensa uusi yritys, Ilonkehrä, joka jakaa hyvää mieltä usealla eri tavalla. Yrittäjä Jaana Hokkanen toimii taiteen opettajana Revontuliopistossa, ja opiston taideryhmät kokoontuvatkin Ilonkehrän ryhmätyötiloissa. Saman katon alla Jaanalla on viihtyisä hoitotila, jossa hän tekee hierontoja sekä energiahoitoja.

Yrityksen tiloissa on lämmin tunnelma, ja myös avoin ja välitön Hokkanen huokuu hyvää energiaa. Hän näkee rentoutumisen tärkeänä asiana, joka ei välttämättä aina onnistu. Ihminen voi olla tukossa esimerkiksi fyysisen tai henkisen trauman johdosta, jolloin voidaan tarvita ulkopuolista apua. Jaana suosittelee esimerkiksi uniongelmiin reikihoitoa tai vyöhyketerapiaa.

Lapin luonto, taide ja hoidot luovat Jaanalle elinympäristön, jossa työ ei tunnu työltä. Hän haluaa tuottaa iloa ympärilleen ja sanoo, että kukaan ei voi taata toiselle onnea, mutta iloa voi aina tuottaa, siitä myös yrityksen nimi. Kittilästä löytyi työtila, joka oli toiveiden täyttymys. Hokkanen tekee hoitoja tilauksesta myös asiakkaan kotona tai mökillä, ja kotona Tepsassa on hoitotila.

– Muutin Kittilään toukokuussa 2015. Opiskelin silloin Muoniossa luonto- ja eräoppaaksi ja löysin täältä elämänkumppanin, jonka kanssa nyt asustelemme. Lappiin tulin pari vuotta sitten Parikkalasta, missä toimin vuoteen 2014 asti kuvaamataidon opettajana, Hokkanen sanoo.

Hyvää oloa myös joululahjaksi

Hokkasella on takana raskas elämänvaihe, jonka hän on käsitellyt itselleen selväksi ja löytänyt uuden asenteen ja elämäntavan. Vuonna 2012 tapahtuneen miehen äkillisen kuoleman ja sitä seuranneen prosessin tuloksena luonnon ja Lapin kaipuu toivat hänet pohjoiseen, ja hän tunsi heti täällä olonsa kotoisaksi.

– Täällä eletään rennolla asenteella ja tehdään mitä voidaan, mutta osataan myös hyväksyä asioita, joille ei voi mitään. Kiireettömyyden tuntu ja valon vaihtelun vaikutus elämänrytmiin tuntuvat myös hyviltä asioilta, Jaana sanoo.

– Aloin jo Parikkalassa opiskella erilaisia hoitoja, ja olen nykyään myös Reiki Master, joten voin opettaa sitä myös muille. Teen vyöhyketerapia- ja kuumakivihoitoja, intialaista päähierontaa ja klassista hierontaa, jota parhaillaan opiskelen. Osa-, puoli- ja kokohierontaa saakin minulta nyt edulliseen opiskelijahintaan. Minulta voi myös vuokrata paljun, jonka tarvittaessa kuljetan Kittilään tai Leville.

Kittilän Jouluyö -tapahtuman yhteydessä 2.12. avajaisiaan juhlivassa yrityksessä on oiva mahdollisuus ostaa joululahjaksi iloa ja hyvinvointia. Samalla voi tutustua Revontuliopiston taideryhmien näyttelyyn.

Timo Koivisto

Facebook/Ilonkehrä

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas