Levinyt!
 

Jaana Karhila on vuoden 2016 Traiblazer

01.12.2016

Luotettavaa organisaatiota on hyvä johtaa

Levin maailmancupin yhteydessä on myönnetty jo kymmenen vuotta tunnustuksia henkilöille, jotka ovat tehneet poikkeuksellisen työpanoksen suomalaisen alppihiihdon hyväksi. Vuosien aikana on palkittu muun muassa Janne Leskinen, Kalle Palander, Tanja Poutiainen ja Jouni Palosaari. Tänä vuonna palkintohakku myönnettiin Jaana Karhila-Räsäselle.

Jaana Karhila

– Olen sairaanhoitaja ja Finnairin purseri sekä kahden pojan äiti Kauniaisista. Nyt on alkamassa seitsemäs talveni Levillä, ja pyrin järjestämään työni niin, että voin viettää koko talven täällä. Sen jälkeen palaan taas purserin töihin ja siiville. Alppihiihdon parissa olen tehnyt talkootyötä noin 40 vuotta, olin muun muassa perustamassa Kauniaisten hiihtokoulua aikoinaan.

Jaana tunnetaan rinneväen keskuudessa Levin alppihiihtokilpailujen johtajana maailmancupia lukuun ottamatta, siellä hän toimii lähtötuomarina. Tänä vuonna hän oli maailmancupissa myös vapaaehtoistyöntekijöiden päällikkö ja hoiteli tietysti kilpailun johtajan tehtävät Lapland Kids Racessa. Jaana on valittu myös vuoden 2018 Korean olympialaisten tekniseksi delegaatiksi naisten alppilajeihin.

– Se tuli minulle täytenä yllätyksenä. En osannut odottaa niin suurta arvostusta. Ajattelin mielessäni, että Joonasta olisi mukava lähteä sinne katsomaan, jos hän sinne pääsee. TD valvoo kilpailujen sujuvuutta ja turvallisuutta ja varmistaa, että sääntöjä ja määräyksiä noudatetaan.

Hyvä mieli, ystävät, sukset ja lunta

Jaanan poika Joonas Räsänen laskee pujottelumaajoukkueessa, mutta Jaana sanoo, että hän ei ole ajautunut lajiin lasten kautta, vaan se on ihan oma sydämen asia. Poikiensa lisäksi Jaana on äiti Levin kisaorganisaatiolle, henkilö, joka pitää langat käsissä ja hoitaa suhteita joka suuntaan. Hän toimii myös hiihtokoulun opettajana ja liikkuu ski patrolina valvomassa turvallisuutta Levin rinteillä.

– Kilpailunjohtaja kerää kisoihin talkoolaiset, vastaanottaa sihteerin kanssa ilmoittautumiset ja tekee lähtölistat. Kisapäivänä ohjelmaan kuuluu rinteen turvallisuuden tarkistaminen ja kilpailun kulun johtaminen. Meillä on Levillä luotettava kisaorganisaatio, jolla homma hoituu, heille on hyvä olla johtajana. Myös rinneyhtiön suhtautuminen kisoihin on hyvä, ja apua saa, kun sitä tarvitsee.

– Kyllähän tämä lämmittää, niin itse palkinto kuin Jouni Palosaaren lämpimät sanatkin sitä ojennettaessa. Talkootyö alppihiihdon parissa on kiva harrastus, jonka parissa tapaa välittömiä ihmisiä. Siellä tehdään töitä Suomen alppihiihdon ja sen tulevaisuuden eteen.

Karhila toivoo, että Kittilässä ja Levillä löydettäisiin lisää keinoja panostaa lapsiin ja huomioitaisiin heidät esikouluikäisestä saakka opettamalla laskettelua ja tunturissa elämisestä nauttimista. Hän näkee lapset tulevina Levin asiakkaina ja työntekijöinä.

– Olisin myös itse mielelläni mukana kasvattamassa uusia alppihiihtäjiä ja rinneihmisiä pienestä pitäen. Kisajärjestelyistä ja kaikesta työstä tuolla rinteessä saa palkkioksi hyvän mielen, ja mitäpä ihminen muuta tarvitsee kuin hyvän mielen, ystäviä, sukset ja lunta, Karhila sanoo.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas