Levinyt!
 

Levin laduilla on ollut alkukaudesta vipinää

01.12.2016

Hakan juniorit Livignon Mini Sgambedaan

Levin ensilumenlatu avautui maailmancupviikolla, ja sen jälkeen ladulla on ollutkin aikamoinen säpinä. Seurat ja maajoukkueet treenaavat Levin tykkiladulle, joka on tarjonnut laadukkaat olosuhteet alkukauden harjoittelulle. Valkeakosken Hakan Kittilän iskuryhmä on treenannut Levillä kauden alusta asti viitisen kertaa viikossa. Haka oli viime vuonna Suomen menestynein seura Hopeasompa-kisoissa.

maastohiihto

– Avasimme kautemme Rovaniemellä säilölumella, mutta pian sen jälkeen myös Levillä saatiin tykit päälle ja latu kuntoon. Alussa ladulla oli kova tungos, nyt on jo rauhallisempaa ja latujakin auki kolmisenkymmentä kilometriä. Levin ensilumenlatu on profiililtaan hyvä, ja meillä kävi täällä myös seurakavereita Valkeakoskelta harjoittelemassa. Ensi viikolla lähdemme Italian Livignoon leirille ja kauden avauskisaan Mini Sgambedaan, sanovat Pasi Tanninen ja Sami Helander, jotka olivat harjoittelemassa poikiensa kanssa marraskuun lopussa.

– On mukava hiihdellä, kun maajoukkueet harjoittelevat samalla ladulla. Aika kovaahan he menevät, mutta Bulgarian maajoukkueen hiihtäjiä piti kyllä välillä ohitella, hiihtäjäjuniorit tuumivat.

Kaikki mahtuvat ladulle, välillä voi hullutella

Ensilumenlatu houkutteli myös kuntohiihtäjiä alusta saakka. Marraskuun lopussa Outi Niemelä hiihteli poikansa Niklaksen kanssa golfkentän maisemissa. He olivat pistäytymässä Levillä Ylläkseltä, missä he olivat viikon lomalla. Hiihtopäivä aiottiin päättää kylpyläkäyntiin sekä kunnon ruokaan ravintolassa.

– Tämä tykkilatu on kovempi ja luistavampi luistella kuin Ylläksen latu, mutta molemmissa ovat ladut hyvässä kunnossa. Hiihtelemme omaksi huviksemme ja kunnon ylläpitämiseksi aktiivisesti pitkin talvea. Ehdimme avata hiihtokauden jo kotona Tammelassa ennen tänne tuloa, Outi sanoi.

– Meidän hiihtomme ei ole niin vauhdikasta, ettemme ehtisi katsella myös näitä upeita maisemia ja lumisten puiden maalaamia maahishahmoja sekä muita luonnon ihmeitä. Täältä saa sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Kisahiihtäjiä ei ole ollut liikaa, hyvin täällä mahtuu hiihtelemään, koska baanat ovat leveitä. Välissä voi hullutella ja lähteä hiihtämään heidän peesiin, mutta eihän sitä kauaa jaksa.

Timo Koivisto

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas