Levinyt!
 

Santa’s Shop avautui Sirkan vanhalle postille

14.11.2016

Paikallisten käsityöläisten taidonnäytteitä

Joulupukki muoreineen ja tonttuineen on päättänyt perustaa tukikohdan Leville, josta löytyi sopiva piilopirtti salaisesta paikasta vain 1,5 km Levin keskustasta. Tontuilla on pirtin pihapiirissä tonttukoulu sekä verstas, pukki ja muori taas hääräilevät tuvassaan. Levin he valitsivat tukikohdakseen keskeisen sijainnin vuoksi, mikä helpottaa sekä pukin että tonttujen jouluajan liikkumista. Pukin ja muorin valtakunta aukeaa marraskuussa.

santaite

Samaan päätökseen liittyen Leviraitti 26:een entisen postin paikalle avautuu 7.11. Santa’s Shop, Joulupukin myymälä, jossa myydään tonttujen verstaalla syntyviä tuotteita sekä paikallisten käsitöiden taitajien tuotoksia. Jouluinen myymälä on samalla myös tunnelmallinen myyntinäyttely, jonka hyllyt täyttyvät pian muun muassa Raattamassa valmistetuista kettu-, kani- ja poronnahkatuotteista sekä villa-asusteista.

Myös paikallisia kynttilöitä ja koruja on tulossa valikoimiin esimerkkinä Aniquen Kittilässä valmistetut design-korut. Lisäksi shopista voi ostaa tuliaisiksi tai kotiin erilaisia lappilaisia jalosteita marjoista ja muista metsän antimista. Puodin avajaisissa 7.11. tarjoillaan Kittilässä valmistettuja jouluisia herkkuja. Paikalla ovat silloin esittäytymässä myös kädentaitajat, jotka ovat loihtineet hyllyiltä löytyvät tuotteet.

Matkatavaroiden ja suksien säilytyspiste palvelee

– Olen saanut yhteistyökumppaneiksi nuoria, taitavia käsityöläisiä. Meillä on hyvä tiimi, joka puhaltaa yhteen hiileen. Myymälä on jouluinen ympäri vuoden, ja palveluasenne siellä on aina rennon tonttumainen, sanoo yrittäjä Hannele Kaarela, joka on monelle tuttu Lapin Saagan issikkatallin yrittäjänä.

santas shop neuleet

Santa’s Shopissa on tarjolla hyvä valikoima joulu-, onnittelu- ja postikortteja, joista osa on kuvattu Levin upeissa maisemissa. Kortteihin saa myös postimerkit, kortit voi kirjoittaa ja lähettää shopissa, jossa ne saavat Joulupukin erikoisleiman. Puodista voi tilata Joulupukin kirjeenkin yllätykseksi ystävälle tai vaikka itselleen. Kirjeen saa suomeksi, venäjäksi tai englanniksi.

Retket Joulupukin piilopirtin satumaailmaan voi ostaa joko puodista tai Levin Matkailusta. Valokuvauspalvelu toimittaa laadukkaat kuvat vierailijoiden käynnistä Pukin luona Santa’s Shopiin, mistä ne voi käydä noutamassa itselleen muistoksi.

Joulupukin puodista voi napata lämmikkeeksi myös take away -kahvin tai teen sekä pientä purtavaa. Joulusesonkina on luonnollisesti tarjolla paikallisia jouluherkkuja. Klo 10–17 avoinna olevassa Santa’s Shopissa toimii myös matkatavaroiden ja suksien säilytyspalvelu, joka takaa että matkailija voi nauttia lomansa loppuun viimeistä tuntia myöten.

– Säilytyspalvelussa on päivystys, joten asiakkaan kanssa voidaan sopia tavaroiden luovutuksesta myös aukioloaikojen ulkopuolella. Pidämme huolen matkatavaroista ja suksista edullisesti ja turvallisesti, niinpä lomailijat voivat nauttia lomastaan viime hetkeen asti huoletta ja kevyin kantamuksin, Kaarela sanoo.

Timo Koivisto

 

santaclauslevi.fi

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas