Levinyt!
 

Henrik ei treenannut turhaan!

18.11.2014

Levi on tärkeä paikka Henrik Kristoffersenille.
Rinteissä on vilissyt maailman kärkilaskijoita jo toista viikkoa, sillä hyvät harjoitusolosuhteet ovat houkutelleet joukkueita treenaamaan Leville hyvissä ajoin ennen maailmancupia. Luonto oli tänä vuonna mukana kisajärjestelyissä, sillä reilun viikon pakkasjakso lokakuun puolivälin jälkeen mahdollisti lumetuksen. Vaikka välillä sateli vettä sulattaen vähäisen luonnonlumen, lumetettu kisarinne saatiin injektoitua juuri ennen kuun alun pakkasia, jotka viimeistelivät rinteen huippukuntoon.
Levi Black avattiin kilpailijoiden harjoituskäyttöön keskiviikkona 5.11., ja siellä riitti vipinää lauantaihin asti, jolloin rinne suljettiin sääntöjen mukaisesti odottamaan maailmancupia. Urheilijat kehuivat rinteen kuntoa, pitoa ja kestävyyttä, joten tänäkin vuonna kisassa on odotettavissa hyviä nousuja suurilla lähtönumeroilla.

Kristoffersen
Viime vuonna Levillä ensimmäisen maailmancupin palkintopallisijansa Levillä ottanut Norjan Henrik Kristoffersen oli harjoittelemassa Levi Blackissa 5.11. Hän pitää World Cup Leviä itselleen tärkeänä kisana, jonka hän tulee muistamaan. Viime vuoden hyvä kauden avaus siivitti hänet lopulta pujottelucupin kolmanneksi, kokonaiscupin seitsemänneksi ja olympiapronssille Sotshissa. Harjoitusten ohessa mies paljasti puhuvansa jopa muutaman sanan suomea, mutta vastaili mieluummin englanniksi.
- Rinne on superkunnossa, itse tarvitsen vielä pari harjoittelupäivää, jotta rytmi löytyy. Kisassa nähdään, mihin se riittää, hän sanoi.
Ja kannattihan se, sillä Henrik nappasi tärkeän voiton sunnuntaina 16.11. miesten pujottelussa Levillä.

Kalle Palander mukana remmissä.

Kroatian alppilegenda Ivica Kostelic katseli 6.11. Suomen joukkueen karsintoja yhdessä Levi Ski Clubin Joonas Räsäsen kanssa, joka laskee Suomen miesten maajoukkueessa. Ivica ei tiennyt varmasti treenaako kisojen alusviikon Levillä vai käykö mahdollisesti vauhtia vielä muista rinteistä. Kisarinnettä hän kehui todella hyväkuntoiseksi.
Yhdysvalloissa opiskeleva Joonas Räsänen saapui Suomeen vajaa kaksi viikkoa ennen World Cupia. Hän on leireillyt syksyn aikana maajoukkueen kanssa Keski-Euroopassa, mutta jenkeissä hän ei vielä päässyt lumille. Opiskelijoiden universiadien pujotteluvoiton viime talvena Trentinosta napannut Räsänen valittiin suoraan Suomen joukkueeseen, joten hänen ei tarvinnut karsia paikastaan.
Myös Kalle Palander oli Suomen maajoukkueen mukana rinteessä asiantuntijavalmentajan tehtävässä, jonka hän aloitti kauden avauskisassa Söldenissä. Kalle seurasi 5.11. uusien suojattiensa harjoituksia ja kävi Santeri Paloniemen kanssa läpi tuntemuksia harjoituslaskusta.
- Tuntuu hyvältä olla taas mukana remmissä. Olen aluksi tutustunut joukkueeseen, jotta pääsen sinuiksi poikien kanssa. Tekniikkaoppien lisäksi autan heitä myös henkisellä puolella, Kalle sanoi.
(Timo Koivisto)

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas