Levinyt!
 

Koiruuksia, repolaisia ja melkeinpä susia

03.11.2016

Turkikset kunnossa ja kirsut kiiltävinä talveen

Levin Huskypuiston tuuheaturkkiset asukit ovat vaihtaneet jo karvansa talvea enteillen. Tarhoissa käy vipinä ja valjakkokoirat suorastaan raapivat lähtökupissaan. Tulisipa oikea talvi nyt pian, että pääsisi ajamaan reellä. Sitähän se rekikoiran elämä on: kesät levätään ja kerätään voimia talven varalle, mutta kaikkein parasta on päästä valjaissa reen eteen. Mukavin alusta on tietysti lumi, mutta jo Munajärven jäälläkin homma hoituu.

reijon_sudet

Rekikoirien lisäksi Huskypuistossa on Reijo Jääskeläisen ja Johanna Rasinahon koulutuksessa muitakin tassulaisia. Näyttävimpiä ovat isot koirasudet ja melkein täyssusi Zara sekä koirasusi Santeri. Kokonaisen valjakon verran on tarhassa koirasusia, jotka nähdään myös tänä vuonna joulukuussa YleTV2:n uudessa Joulukalenteritarinassa.

Huskykoirien ja koirasusien lisäksi tarhassa asuu kettuja, puolitoistavuotias valkoinen jalostettu napakettu Lumikki sekä puolivuotiaat leikkisät puna- ja kultaketun risteymät Maisa ja Mikko.

Eikä tarhan eläimellinen kattaus tähän pääty. Melkein valkoinen herraporo Taiko napsuttelee koparoitaan tarhassa ja odottelee piparinsyöntiin kavereita. Pussaava poro on takuuvaltti, johon kaikki tarhakierroksella käyvät ihastuvat.

Arktiset ajopelit ja kuvauksia

Reijo Jääskeläinen kertoo viime talven ohjelmien suosikiksi nousseen arktiset ajopelit, jossa asiakkaat pääsevät samalla retkellä ajelemaan niin poroilla kuin koirillakin. Yhteistyökumppanina on poro-ohjelmissa Ounaskievari samalta kylältä. Taikoa ei reen eteen laiteta, sen hommiin kuuluu asiakkaiden pussaaminen.

reijon_ketut

– Tulevasta talvesta ja vuosista odotamme paljon. Ulkomaisia matkanjärjestäjiä on käynyt paljon tutkimassa tarjontaa ja suoria lentoja saapuu useita talven mittaan Kittilän kentälle. Muun muassa meillä kävi konsultti, joka edusti puolestaan 42 kiinalaista matkatoimistoa.

Reijo on rakentanut tälle kaudelle tarhaan myös aidatun ison alueen, jossa kuvaajat saavat entistä hienompia otoksia muun muassa telmivistä koirasusista. Erilaisissa kuvausjärjestelyissä on Johannan lisäksi apuna Aapo-koira, joka 13-vuotiaan huskyn viisaudella tietä, miten toimia ja rauhoittaa lajitovereita kameran edessä.

Joulukalenteri Jäätävä seikkailu

Uusi Joulukalenteri, Jäätävä seikkailu, on jatkoa vuonna 2014 nähdylle Porokuiskaajan arvoitukselle, joka oli Ylen kaikkien aikojen katsotuin joulukalenteri keräten yli 500 000 katsojaa joka päivä.

Uudessa tarinassa Korvatunturilla on remontti ja järjestystä ylläpitää keksijätonttu Sherlokkinen (Vesa Vierikko). Koristetonttu Väinökkinen (Ville Majamaa) yrittää tehdä parhaansa sekasotkun keskellä, mutta Ylitontulla (Pirkka-Pekka Petelius) ei puolestaan ole mitään tekemistä. Ja Rekku-koira yrittää puhua kaikille järkeä. Tonttutyttö Pirpana (Kreeta Salminen) alkaa myös saada salaperäisiä viestejä metsän eläimiltä. Sarjassa täysin uusia hahmoja näyttelevät Minttu Mustakallio ja Eero Ritala.

Jäätävän seikkailun käsikirjoittaa lastenkirjailija Timo Parvela, sen ohjaa Lasten ja nuorten toimituksen Johanna Smith sekä tuottaa Juuso Räsänen. Jäätävä seikkailu esitetään Yle TV2:ssa 1.12.2016 lähtien.

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas