Levinyt!
 

Polar Lights Tours rakensi oman tallin ja kodin Veitservasaan

03.11.2016

Entistä toimivammat tilat ja ympäristö

Polar Lights Toursin hevoset ja koirat muuttivat kesän aikana Veitservasaan vain muutaman kilometrin kohti pohjoista edellisestä toimipaikasta. Yritys löytyy nyt osoitteesta Muoniontie 955 noin 10 kilometriä Leviltä Muonion suuntaan. Kyltit opastavat asiakkaat päätieltä tilan paikoitusalueelle, jonka vieressä ovat upouusi hevostalli ja sosiaalitilat, viihtyisä kammi sekä koiratarha, jonne vie valaistu polku. Tallin lähellä on myös tilava, valaistu ratsastuskenttä.

Päivi_hiukka plt

Yrittäjäpariskunta Päivi Hiukka ja Pasi Kiviranta ovat valmistautumassa neljänteen talvisesonkiinsa Levillä. Tähän asti he ovat toimineet vuokratiloissa. Mutta sopivan maa-alueen löydyttyä päätettiin kesän aikana rakentaa uudet omat tilat Veitservasan tontille, josta on helppo lähteä pidemmillekin ratsastusvaelluksille.

Uutuuttaan hohtavassa pihattotallissa asuu kahdeksan suomenhevosta, jotka kirmailevat piha-aitauksessa vapaana ja puikahtavat välillä tallin puolelle tahtonsa mukaan. Koiratarhassa haukahtelee satakunta koiraa, joista noin 70 on valjakkokoiria, muut tulevia lajin lupauksia, siis pentuja. Lemmikkien löytöeläinkoti jatkaa myös edelleen Polar Lights Toursin tiloissa, lemmikkihotelli on toistaiseksi tauolla, kunnes sen tilat saadaan toimintakuntoon.

Ohjelmapalveluvalikoimassa uusia tuotteita

– Takana on rankka rakennuskesä, mutta nyt on hyvä olo ja tästä on hyvä lähteä tulevaan talveen. Hevoset viihtyvät pihatossa, missä ne saavat itse suunnitella oman aikataulunsa ja liikkua vapaasti aitauksen ja tallin välillä. Koiratarhalla on myös hyvin tilaa, ja se on suunniteltu niin, että reiteille on helppo lähteä ja tulla takaisin. Toimintaa on nyt hyvä kehittää edelleen, kun ollaan omissa tiloissa, sanoo Päivi Hiukka.

Polar Lights Tours laajentaa ohjelmapalveluidensa valikoimaa tulevalle talvelle. Koirasafarien ja hevosohjelmien lisäksi tulevat hiljaisuus-, savotta- ja revontuliohjelmat sekä lumikenkäretket. Kesälle valikoimaa lisäävät melonta, marja- ja sieniretket sekä metsästys- ja kalastusretket. Yhteistyö Jari Rossin kanssa tuo yrityksen ohjelmiin myös lappilaista mystiikkaa ja Lapin tarinoita.

– Haluamme tarjota asiakkaille aitoutta, luontoa, suomalaisuutta ja niihin liittyviä asioita. Kuten suomenhevoset ovat viimeisen päälle suomalaisia, niin ovat myös ohjelmamme ja niiden aiheet. Olemme saaneet kasaan hyvän tiimin toteuttamaan niitä ja pitämään huolta eläimistä, joten nyt tehdään enää viimeistelyjä ja odotellaan lumen tuloa sekä sesongin käynnistymistä, Hiukka sanoo.   

Polar Lights Tours esittelee Levin talvikauden avajaissunnuntaina 6.11. uutta hevos- ja huskytilaansa sekä sen asukkaita. Leviltä on järjestetty ilmainen bussikuljetus, johon tulee ilmoittautua ennakkoon. Tilaisuudessa on tarjolla myös kuumaa mehua ja pientä naposteltavaa, ja kelin salliessa siellä pääsee myös testaamaan talutusratsastusta ja koiravaljakon kyytiä. Ilmoittautumiset kuljetuksiin osoitteeseen info@polarlightstours.fi tai puhelimella 040 413 9248.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas