Levinyt!
 

Ratalaskijat saavat ikioman harjoittelurinteen

03.11.2016

Merkittävä lisäpalvelu kisalaskijoille

Levi on jo pitkään ollut ratalaskijoiden suosiossa harjoittelupaikkana, mutta tänä vuonna alppihiihtäjät saavat mahtavan lisän, sillä entisen Snowparkin tilalle nouseva Levi Alpine Training Park on varattu kokonaan ratalaskijoiden harjoituskäyttöön. Alueelle tulee pujottelua varten kaksi harjoituslinjaa ja suurpujottelua varten yksi.

kisalaskija

Koska rinne on varattu harjoittelukäyttöön, sitä myös huolletaan sen mukaisesti. Kuluneella radalla harjoittelua varten se voidaan jättää illalla ajamatta, tarvittaessa se taas jäädytetään kisaolosuhteita vastaavaksi. Alueen reunaan rakennettava aaltolatu lisää harjoitusten monipuolisuutta.

– Rinne sopii tosi hyvin tulevaan käyttöönsä. Se on kumpuileva, ja siinä on sekä jyrkkiä että loivia kohtia. Se muuten melkein täyttäisi FIS-vaatimukset pujottelurinteenä, joten vaativuutta kyllä riittää. Aaltolatu ja olosuhteiden vaihtelumahdollisuus tuovat harjoituksiin uusia ulottuvuuksia, sanoo Levin harjoitusrinteiden ratavarausjärjestelmästä huolehtiva Levi Ski Clubin päävalmentaja ja toiminnanjohtaja Mika Kemppinen.

– Alpine Training Park on äärettömän hyvä juttu alppihiihtäjille, ja se avautuu heti, kun lumiolosuhteet sallivat. Kun Levin kilpailukausi käynnistyy, viesti siitä kulkee nopeasti maailmalle, sillä kisaryhmät ovat tehokkaita viestinviejiä.

Kisalaskijat ovat tärkeä asiakasryhmä

Rinteen alle tulevassa lämmittely- ja pukeutumiskopissa voi katsoa treenivideot ja pitää palaverit välittömästi harjoitusten jälkeen. Myös Levin muut harjoittelualueet etu- ja koillisrinteillä, maailmancuprinteessä sekä 10- ja 11-hisseillä ovat edelleen varattavissa harjoituskäyttöön Levin ratavarausjärjestelmästä.

alpinetraining

Ratavaraukset on tehtävä viimeistään kaksi viikkoa ennen harjoituksia. Ryhmiä voidaan tarvittaessa yhdistää, jotta kaikki saavat mahdollisimman paljon laadukasta harjoitusaikaa. Kympin ala-asemalle tulee uutta paikoitustilaa lähes sadalle autolle, mikä ratkaisee kyseisen rinteen paikoitusongelman.

– Alppihiihtäjien harjoitteluolosuhteiden kehittäminen on yksi Levin pääfokuksista tulevina vuosina. Kisalaskijat ovat merkittävä asiakasryhmä, joka tuo rinteisiin ihmisiä läpi lumikauden, myös hiljaisina talven hetkinä.

– Ensi keväänä Levi Blackissa aloitetaan lumen varastointi, jolloin maailmancupin järjestäminen saadaan tulevina vuosina varmistettua, sanoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Timo Koivisto

levi.fi/ratavaraukset

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas