Levinyt!
 

Utsuvaaraan lisää igluja sekä lasikattoinen kotaravintola

03.11.2016

Golden crown vahvistaa tarjontaansa

Lokakuun 14. oli merkittävä päivä Levin Igluille, silloin juhlittiin Utsuvaaran Harjatiellä harjannostajaisia, jossa uusi lasikattoinen kodanmallinen päärakennus sekä kuusi uutta lasi-iglua valmistuvat kovaa vauhtia uuden kauden kynnyksellä.

igluharjaan

Talousneuvos Tauno Mäkelä esitteli uusia rakennuksia, kun jälleen on yksi merkittävä etappi saavutettu. Iglujen määrä nousee nyt 18:aan ja ne ovat varsinkin ulkomaalaisten asiakkaiden mieleen. Täysin uutta on päärakennus, johon tulee 2 ravintolaa, keittiö, hotellin vastaanotto ja lepotila sekä matkamuistomyymälä.

– Marraskuussa meillä pitäisi olla valmista, siihen tähdätään. Tämä on ollut hyvin tehokas työmaa, sillä vasta kesäkuun lopulla aloitettiin, tosin rakentajalla, kittiläläisellä Timo Helppikankaalla on ollut ripeä ja runsaslukuinen työväki paikalla. Muutoinkin, kun on vielä rakennusrintamalla hiljaisempaa, niin on saatu tälle työmaalle hyvin osaavaa työvoimaa.

– Asiakkaita meille tulee ympäri maailmaa, kiinalaisia on käynyt jo parina talvena ja heitä on tulossa aina vaan enemmän. Igluissa yövytään tavallisesti 1–3 yötä. Aikaisemmin yöpyjiä palveli tässä meillä tavallinen kota, jossa ihmiset viihtyivät, mutta nyt saadaan oma ravintola keittiöineen, jossa voidaan valmistaa aamiaiset ja päivälliset, ja tarkoitus on toki palvella kaikkia Levin kävijöitä, kertoo Mäkelä.

iglut

Lasikattoiset iglut ovat täydellisiä pieniä hotellihuoneita, joiden lasiosat ovat lämmitetyt, niistä näkee taivaan revontulineen tai keskiyönauringon näkymien riittäessä korkealta Utsuvaaran päältä. Kussakin iglussa on minikeittiö, oma suihku ja wc sekä olo-makuutilassa moottoroitu parivuode, muutamissa on tilaa myös lisävuoteelle.

Parin miljoonan investointi

Levin Iglujen laajennus ei ole mikään pikkujuttu taloudellisestikaan, sillä kyseessä on noin 2 miljoonan euron investointi. Eikä kaikkea rakennusoikeuttakaan ole tällä kiinteistöllä vielä tuhlattu, on olemassa vielä optio kuudelle iglulle. Aika näyttää, milloin ne rakennetaan.

Korkean lasikattoisen ja kodanmallisen päärakennuksen kerrosala on 268 neliötä ja tilavuus 1 495 kuutiota. Ravintolatiloja tulee kahteen kerrokseen, yläkerran näköalaravintolaan 55–60 asiakaspaikkaa ja alakerran tunnelmalliseen kotaravintolaan noin 40 asiakaspaikkaa.

Päärakennuksen on suunnitellut arkkitehti Pertti Rantakokko Rovaniemeltä. Lasi-iglut ovat puolestaan Hannu Voutilaisen työtä. Lasitustyöt on suunnitellut Markku Hietala ja lasit ravintolaan sekä igluihin toimittaa Alavuden Lasi Oy. Sisustussuunnittelu on Mirsa Kaartisen käsialaa.

Jaspis Toivonen

 

www.leviniglut.fi

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas