Levinyt!
 

Leena A-L Heinosen akvarellisivellin tanssii tunteella

05.10.2016

Artisti päästä varpaisiin.

– Elän vaistonvaraisesti, ja jokainen askel elämässä on unelman löytämistä, sanoo taiteilija Leena A-L Heinonen, joka asettui Sirkkaan, Levin kupeeseen vuonna 2008.

Hillarovassa sijaitsee Heinosen oma Pirtti-Ateljee, jonne vierailijat ovat tervetulleita käymään, sen kuin vain pirauttaa ensin ja varmistaa, että ateljeessa ollaan kotosalla.

Leena A-L Heinonen

Leena Heinosen taiteilijuutta on vaikea kuvata yksinkertaisin termein, sillä tämä nainen on monilahjakkuus, joka ilmaisee itseään siveltimellä, tanssilla, kirjoittamisella ja näyttämöllä. Elämän kokemusta ja taideopintoja hän on kerännyt muun muassa Tukholmasta, Lontoosta, Roomasta, Pariisista, Havaijilta ja New Yorkista sekä Kittilän Särestöniemestä.

– Lähestyvä marraskuun pimeys on aikaa, jolloin on kiva keskittyä välillä kirjoittamiseen. Ja koen, että olen löytänyt itselleni tasapainon kaiken muun elämän ohella. Mutta kun maalaan, maalaan tunnetta tunteella.

Kirjailija Heinosen proosateos Koettelemusten maa on kustannussopimusta vaille valmis julkaisuun, ja toinen kirjallinen työ on jo aloitettu.

Hentoinen nainen maailmalla.

Leenasta henkii herkkyys, joka välittyy tunnelmallisiin maisemiin ja tuokioihin sekä detaljeihin vaikkapa Vanhasta Särestöstä. Hän on lapsuudestaan lähtien piirtänyt, kirjoittanut ja liikkunut. Telinevoimistelun SM-haltija siirtyikin vartuttuaan helposti puomilta ja permannolta tanssitaiteen pariin.

– Synnyin Savonlinnassa, mutta varsinaiset lapsuusvuodet vietin Keminmaan Maulassa. Tuoreena ylioppilaana lähdin opiskelemaan Jyväskylän liikuntatieteelliseen, jossa sain vinkin, että ala näyttelijäksi. Menin Tukholmaan Balettiakatemiaan, josta jatkoin tanssijana Lontoon kautta Roomaan, Villa Lanteen. Roomassa istuin myös mallina, ja siellä syttyi kipinä maalaamiseen.

– Jotenkin Rooma oli minulle liian roomalainen, en viihtynyt, muutin Pariisiin, jossa törmäsin taidemaalari Ulla Liuhalaan. Ulla pyysi minua istumaan mallinaan ja samalla sain pääsyn Pariisin upeisiin museoihin tutkimaan ja oppimaan lisää taiteesta.

Carpe diem.

Pariisissa Leena teki edelleen tanssijan töitä ja sai kutsun erääseen tanssiryhmään, varatanssijaksi Havaijin esiintymisiin. Havaijin kautta Leena päätyi sittemmin New Yorkiin opiskelemaan 8th Street School of Painting and Scupture -taideoppilaitokseen. Hän opiskeli lisäksi näyttämötaiteita New York Academica of Theatrical Arts -koulussa.

Leena Heinonen liikkuu paljon luonnossa imien itseensä Lapin maisemien ja luonnon herkkyyttä. Akvarellimaalausta hän on opiskellut lisää myös pohjoisessa Särestöniemi-museon kesäkursseilla Senja Vellosen johdolla. Akvarellitekniikan nopeus ja herkkyys on aina puhutellut ja sopii Heinosen henkeen.

Leena Heinosen töitä on esillä Levillä Margit Niemelän kampaamossa, Levin Hair Salon – Hius Levillä. Vuodenaikojen kuluessa muuntuvaan näyttelyyn voi tutustua kampaamon aukioloaikoina.

Levin talvikauden avajaisten yhteydessä 4.–5.11. taide-elämyksiä tarjoillaan lämmittävän gjögi- ja torttutarjoilun merkeissä samassa paikassa, Leviraitti 13, pe–la klo 15–17.

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas