Levinyt!
 

Koiraharrastaja valitsee majoituksen ja kulkuneuvon koiran ehdoilla

05.10.2016

Hakuleirillä Majatalo Jurtassa.

Koira on innokkaan koiraharrastajan perheenjäsen, joka huomioidaan kaikessa elämässä. Majoitusta valittaessa katsotaan ensimmäisenä vaihtoehdot, joissa myös koira voi asumaan. Pieni lisäkustannus majoituksessa lemmikin vuoksi ei ole ongelma, ja oma auto on usein se kätevin kulkuneuvo.

koirat valmiina

– Näyttelyihin, kilpailuihin ja harjoituksiin ollaan valmiita matkustamaan pitkiäkin matkoja. Hyvät tuomarit houkuttelevat näyttelykansaa kauempaakin, maastoetsintäharjoituksiin taas kaivataan hyviä harjoitusmaastoja sekä toimivia olosuhteita. Levillä on tarjolla monia vaihtoehtoja koiran kanssa majoittumiseen, sanoo Levillä työskentelevä Saana Veltheim, joka on parhaillaan tekemässä opinnäytetyönä kehittämissuunnitelmaa Ruotsinpyhtäälle suunnitteilla olevalle koiraharrastuskeskukselle.

Veltheim vieraili syyskuussa Majatalo Jurtassa Rautuskylässä mukanaan ryhmä alan harrastajia Rovaniemeltä ja Helsingistä. He löysivät toisensa alkukesästä Rovaniemellä järjestetyllä hakukurssilla ja harjoittelevat koiriensa kanssa monipuolisesti eri lajeja. Ryhmä majoittui Jurtassa ja lähimaastoissa harjoiteltiin henkilöhakua.

– Keli suosi harjoituksia, ja maastot olivat tosi hyviä. Hakutilanteet olivat realistisia, kun pääsimme treenaamaan paikoissa, joissa emme olleet ennen käyneet. Ensimmäisenä päivänä teimme isomman harjoituksen, toisena otettiin lyhyempiä hakuja ja keskityttiin enemmän ilmaisuun. Päivien päätteeksi koirille maistui uni.

Hyvä tukikohta ja leiripaikka koiraharrastuksiin.

Majatalo Jurtta sopii hyvin erilaisiin koiraharrastuksiin, sillä lähellä on paljon hyviä treenimaastoja. Talvisin koiraladut lähtevät aivan oven edestä. Myös ruokatauot on helppo järjestää, kun tukikohtaan ei ole pitkä matka. Jurtan ympäristössä on hyviä maastoja muun muassa henkilöetsintään, metsäjälkikokeisiin, taipuvuuskokeisiin tai vaikkapa vesipelastukseen. Talvisin se on koirahiihtäjälle loistava paikka, josta lähtee pitkiä koiralatuja heti pihasta eikä koiraa tarvitse kuljettaa ladun varteen.

– Jurtta sopii hyvin erilaisten koiraleirien järjestämiseen ja on sivussa matkailukeskuksen hälinästä, mutta silti lähellä kaikkea. Hyvien maastojen lisäksi tilavalla pihallakin voi ulkoilla ja harjoitella, ja sisällä on hyvät ryhmätilat. Saimme nukkua koirien kanssa omissa huoneissa, ja kun koirat olivat erillään toisistaan, ne rauhoittuivat kunnolla lepäämään. Yleisissä tiloissa koirat saivat liikkua kuin kotonaan, Veltheim sanoo.

– Leireillä syvennytään intensiivisesti harjoitteluun ja irtaudutaan lemmikin kanssa arjesta, mikä on mielekästä sekä koiralle että ohjaajalle. Koiraharrastus yhdistää ihmisiä, siellä sekä koirat että ohjaajat saavat uusia kokemuksia ja elämyksiä, ja aina oppii uutta. Käyn kerran viikossa Rovaniemellä harjoittelemassa, joten harrastus tarkoittaa renkaiden kulumista ja kilometrejä. Kittilässä tietysti treenaamme Ounasjokilaakson Kennelkerhon kanssa.

Timo Koivisto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas