Levinyt!
 

Metsä- ja matkailualaa yhdistäen työtä koko vuodeksi

05.10.2016

Metsä- ja matkailuala tarjoavat Lapissa paljon kausiluonteista työtä. Uusi Lapin ammattikorkeakoulun koulutus edistää ympärivuotista työllistymistä Lappiin. Haku koulutukseen on paraikaa käynnissä.

Metsä- ja matkailupalvelujen tuottaja -lyhytkoulutus tarjoaa väylän metsä- ja matkailualan käytännön töihin. Vajaan vuoden mittainen koulutus alkaa helmikuussa 2017.

Sesonkiluonteisuutensa vuoksi nämä kaksi alaa ovat hyvin yhdistettävissä työelämässä ja mahdollistavat ympärivuotisen työllistymisen. Matkailualalla työllistytään usein talvikaudeksi ja metsurintyöt sujuvat parhaiten lumettomalla ajalla. Matkailu on ihmisläheinen palveluala, jossa tapaa ihmisiä monesta eri kulttuurista. Metsänhoitotöissä näkyy oman käden jälki ja työ tarjoaa myös fyysisiä haasteita.

Töitä riittää raivaussahalle, pottiputkelle ja safarioppaan tehtäviin. Metsä on ja pysyy, ja sitä riittää kaikkialla Suomessa. Lapin metsäohjelman 2016–2020 mukaan taimikonhoitotarve tulevalla viisivuotiskaudella on Lapissa 2,8-kertainen verrattuna viimeisten viiden vuoden aikana tehtyyn taimikonhoitoon.

Myös matkailu on yksi niistä harvoista aloista, joissa kasvua tapahtuu koko maan mittakaavassa. Matkailu työllisti Suomessa noin 140 000 henkilöä vuonna 2014 ja kasvun odotetaan jatkuvan niin, että vuoteen 2025 mennessä lisätyöpaikkoja syntyy 40 000.

Metsä- ja matkailupalvelujen tuottaja -koulutus on hyvä kattaus molempiin aloihin. Aikaisempaa kokemusta tai opintoja kummaltakaan alalta ei vaadita, mutta jos osaamista on, tunnistetaan se opintojen alkuvaiheessa. Koulutus antaa valmiudet esimerkiksi matkailu- sekä metsäalan perustutkinnon suorittamiseen.

Lisätietoja antaa projektipäällikkö Anne-Mari Väisänen Lapin ammattikorkeakoulu, (anne-mari.vaisanen@lapinamk.fi) puh. +358 (0)40 775 1893.

Haku on avoinna 31.12.2016 saakka osoitteessa

www.lapinamk.fi/kausityontekijasta-moniosaajaksi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas