Levinyt!
 

Kahvipaussille Skibottenissa uuteen Kafe Ruijaan

16.09.2016

Täällä puhutaan suomea!

Nyt on kylä ja turistit pelastettu kerralla, kun Inga-Pirita Viik avasi 10. syyskuuta Skibotteniin Johan Beck -veien 23:een uuden kahvilan, Kafe Ruijan. Kahvila sijaitsee entisessä ICA-kaupassa, jonka Storfjordin kunta osti muutama vuosi sitten. Samassa talossa toimii myös Nordkalottsenter, jossa Grensetjeneste neuvoo raja-asioissa, koskivat ne sitten töitä tai muita arjen asioita palvellen mm. suomalaisia ja ruotsalaisia Norjaan töihin haluavia tai siellä jo töitä tekeviä. Talossa toimii lisäksi kielikeskus sekä Inga-Piritan hoitama matkailuinfo.

Kafe ruija

Inga-Pirita Viik tarjoaa maukkaita leivonnaisia, kahvia ja matkailuinfoa. Kuva Sinikka Labba.

Kahvilaan sopii bussilastillinen väkeä nauttimaan kauniista Lyngenvuonon maisemista pikkuruisen Skibottenin eli Yykeänperän kirkon naapurissa. Kahvin, leivonnaisten ja pakollisen kutunjuustovohvelin lisäksi kahvilasta saa matkailuneuvontaa.

– Meidät on otettu tosi innostuneesti vastaan. On jo ehtinyt poiketa vaikka ketä kävijää, bussiryhmiä, asuntoautoilijoita, nuoria pyöräilijöitä, vaeltajia, tunturiin menijöitä ja ohikulkijoita. Monelle Suomesta tulijalle on suuri helpotus se, että täällä puhutaan suomea. Niin kuin muuten kylämme kaupassakin tehdään, sanoo Inga-Pirita.

Upeat maisemat, hienot reitit.

Skibotten on mainio ja kaunis retkikohde jopa Leviltä asti reissaavalle tai vaikka Tromssaan matkaavalle. Kilpisjärveltä sinne ei ole matkaa enää kuin 50 kilometriä, mikä ei Lapin mittakaavassa ole matka eikä mikään.

Lyngenin alpit siintävät vuonon toisella rannalla. Sinne matkaavat monet vapaalaskijat kevättalvella ja jäätikköretkeilijät kesäkaudella. Rohkeimmat voivat pulahtaa uimaan Jäämeren vilpoisiin aaltoihin tai vain ihailla rauhallisesti rannalta vuorovettä.

Lähistöllä on useita mukavia patikkareittejä, joiden parhaat vinkit osataan Kafe Ruijassa neuvoa.

Ja palaverin pitokin täällä onnistuu. Nordkalottsenterissä on kaksi kokoustilaa, joista voi kysellä tarkemmin Inga-Piritalta.

Omalla perheellä.

Inga-Pirita otti rohkeasti virkavapaata omasta päätyöstään sairaanhoitajana ja alkoi yrittäjäksi. Työsarkaa kyllä riittää, sillä kahvila on avoinna joka päivä 10–18 (Norjan aikaa), lisäksi on hoidettavana matkailuneuvonta ja siivoukset.

– Olen saanut apua omilta lapsilta, ja kunhan tästä alkurysäyksestä selvitään, alkaa varmaan vähän seljetä tämä kahvilan pitäjän ura. Otan myös myyntiin tuotteita, joita tehdään Pohjois-Kalotin alueella, tulee mm. Pentikin keramiikkaa ja puukkoja Ruotsin Karesuvannosta. Mutta nyt tuntuu ihanalta ja vastaanotto on ollut lämmin. Bussiryhmille esitän pieneen toiveen, että soittakaa etukäteen, niin sen varmemmin on pannussa tuoretta kahvia ja vitriinissä valmista purtavaa.

Jaspis Toivonen

 

Kafe Ruija, puh. +47 480 31 823

Facebook/Kafe ruija

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas