Levinyt!
 

MLL toivottaa turvallista pyöräilyä kunnan kaikille ekaluokkalaisille

16.09.2016

Kypärälle on tarvetta.

Jo monet syksyt on ollut Mannerheimin lastensuojeluliiton Kittilän paikallisyhdistyksellä tapana lahjoittaa Kittilän kunnan kaikkien ala-asteiden ensiluokkalaisille uudet pyöräilykypärät. Kittilän yhdistyksen puheenjohtaja Merita Kujala kertoo, että tänä syksynä annettiin kaikkiaan 72 kypärää. Tämän syksyn ekaluokkalaiset löytyvät Raattaman, Sirkan, Kittilän kirkonkylän, Kaukosen ja Alakylän ala-asteilta.

kypärät

Sirkan peruskorjattu ja laajennettu koulu aloitti koulutyön remontoiduissa tiloissaan maanantaina 5.9. ja saman viikon päätteeksi saivat lapset uudet päähineet. Stadium oli nyt yhteistyökumppanina toimittaen asialliset ja raikasväriset suojavälineet, tytöille valko-pinkin ja pojille musta-limen väriset.

Sirkassa kaikilla 25:llä oppilaalla oli jokin pyörillä kulkeva vekotin. Kun asiaa vähän yhdessä pohdittiin, kypärä havaittiin tarpeelliseksi, ei yksin pyöräillessä, vaan myös rullaluistimilla tai potkulaudalla viilettäessä. Eikä asiaa haittaa, vaikka nyt kokoelmiin tuli uusi, sillä kypärää voi lainata vaikka kaverille. Tai on hyvä olla yksi kypärä siltä varalla, jos päässä oleva kapistus oikein kolahtaa asvalttiin, sillä se pitää aina vaihtaa uuteen iskemättömään, jotta sen turvaominaisuudet toimivat seuraavassakin kolarissa.

MLL matkailijallekin hyödyksi.

Merita Kujala aloitti puheenjohtajana vuoden alusta, sitä ennen nuijaa heilutti viitisen vuotta Kaisa Sirkiä, joka on edelleen jatkaa hallituksessa. Kittilän paikallisyhdistys on Lapin suurin alueyhdistys, ja jäseniä siinä on 530.

Merita ja johtokunnan jäsen Anne-Marie Ijäs tähdentävät, ettei kuitenkaan tarvitse kuulua MLL:ään halutessaan osallistua yhdistyksen toimintaan. Se on kaikille tarkoitettua yhteistä virikettä ja auttamista. Moni on löytänyt MLL:n piireistä ensimmäisen tukiverkoston muutettuaan uudelle ja oudolle paikkakunnalle. MLL toimii hyvänä kotouttajana.

– Järjestämme seurakunnan kanssa vuoroviikoin täällä Sirkassa sekä Kittilän kirkonkylällä perhekahvilatoimintaa. MLL:n vuorot ovat Sirkassa parillisilla ja kirkonkylällä parittomilla viikoilla ja aina maanantaisin. Lisäksi teemme ympäri vuoden erilaisia retkiä, käydään konserteissa ja milloin mitäkin.

– Matkailevien lapsiperheiden elämää voimme myös helpottaa, sillä meiltä voi vuokrata vaikka mökkiviikolle lasten matkasängyn, lastenvaunut, syöttökaukalon, turvaistuimen tai -kaukalon. Lisäksi meiltä saa tarvittaessa lyhytaikaista lastenhoitoapua. Lastenhoitopalveluita varten pitää ensin rekisteröityä sivuillemme, josta muutenkin saa lisätietoa.

Jaspis Toivonen

 

kittila.mll.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas