Levinyt!
 

Arctic Superfoods on pohjoisten marjojen ja villiyrttien lähettiläs

30.08.2016

Pohjoisen eväät nykyhengessä.

Vain vuosi sitten syksyisessä Levin mustikkametsässä syntyi kesken poiminnan Jari Kurtin päässä idea jalostaa paikallisia ja puhtaita Lapin metsien makuja, marjoja ja villiyrttejä. Niitähän oli mättäät pullollaan!

JariKurtti

Parhaasta päästä superfoodeja ovat juuri mustikka, puolukka, karpalo, tyrni, kuusenkerkkä, koivunlehti ja nokkonen. Pohjoisen puhtaassa luonnossa kasvaneina ne ovat ravintoarvoiltaan tutkitusti korkeatasoisia vitamiini- ja  antioksidanttipitoisuuksiltaan.

Kun ne yhdistetään kotimaiseen porkkanaan, pellavaan, kauraan ja hunajaan sekä rypsiöljyyn, saadaan raikkaalta maistuvia, gluteenittomia ja vain luontaista sokeria sisältäviä välipalatuotteita, jotka passaavat nykytrendiin. Helppoja ottaa mukaan, ja sisältö sopii ravinnostaan huolehtiville. Ja mikä parasta, ensimmäisen kerran 100 % kotimaisia.

– Aloin välittömästi miettiä sopivia makuyhdistelmiä, ja samalla mietin, että tuotteiden pitää olla näppäriä ottaa mukaan sekä helposti nautittavia. EVÄS-patukat tulivat myyntiin 15. elokuuta, ja makuina ovat mustikka & koivunlehti, tyrni & kuusenkerkkä, ja puolukka & karpalo & nokkonen. Mustikka sopii mielestäni kahvin kaveriksi, puolukka-karpalo-nokkonen eräretkille ja tyrni treenin elvyttäjäksi tai urheilusuorituksiin.

Vauhdilla ja määrätietoisuudella.

Arctic Superfoodsin kehitys on ollut vauhdikasta. Määrätietoisuuteen ja aikatauluihin yhtiön toimitusjohtaja ja makumestari Jari Kurtti, 37, on kuitenkin hankkinut vahvan taustan. Posiolta lähti aikanaan 15-vuotias poika kokkikouluun, opiskeli sittemmin restonomiksi ja on tehnyt jo vaikuttavan uran keittiömestarina pääkaupungissa sekä Lapin kohteissa imien itseensä kaiken, mitä vain voi oppia. Jari on työskennellyt mm. Royal-ravintoloissa eri yksiköissä, viimeksi G. W. Sundmansilla, Sky Hotel Ounasvaaralla, Saariselän Petronellassa, Wiurilan kartanossa, Rovaniemellä luotsaten Korundin ja Arktikumin ravintoloita. Jari tutustui vielä kaupan alaan, sillä hän vastasi Wihuri Oy:n Metro-tukun toiminnasta Rovaniemellä ennen koko perheen muuttoa Leville vajaa kaksi vuotta sitten.

AC jari

– Perustimme perheyrityksen Arctic Forest Foods Oy:n tämän vuoden maaliskuussa, silloin päätin, että tuotteen on oltava myynnissä elokuun puolivälissä, ruska on tuotteen ensimmäinen sesonki. Maut ja reseptiikka ovat täysin omaa osaamista, ja itse hankin kaikki käytettävät raaka-aineet. Tuotteet valmistetaan ja pakataan Tampereella, ja toimitetaan sieltä edelleen kauppaan ja kuluttajille.

– Tämä on ollut hyvin mielenkiintoista aikaa, sillä paljon on tullut myös uutta opittavaa elintarvikkeista ja tuotannosta aina myyntiin asti. Paljon on tietysti vielä edessäkin, mutta kiehtovaa työtä.

Alkua tuoteperheelle.

Jari kertoo, että tuoteperhe tulee kasvamaan, uusia makuyhdistelmiä ja raaka-aineita etsitään koko ajan.

Tuotteita on saatavilla jo ympäri maata, myös monesta terveystuotteisiin ja ravintoon painottuneista verkkokaupoista. Uusia jälleenmyyjiä etsitään myös, joten kannattaa olla Jari Kurttiin yhteyksissä.

Levin maratonlauantaina 3.9. Jari Kurtti esittelee Arctic Superfoodsin patukoita muuten Levimarketissa.

Jaspis Toivonen

 

arcticsuperfoods.com

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas