Levinyt!
 

Ruskaakin värikkäämpi musiikkisyksy Lapin kappeleissa ja saleissa

30.08.2016

Marian kappelissa herkkiä tunnelmia.

Levin kappelikonserteissa nähdään syksyn aikana useita Suomen kärkinimiä. Arja Koriseva on palannut keikoille uudella innolla ja esiintyy Marian kappelissa pianisti Jouni Someron kanssa 6.9. ja 13.9. klo 18 ja 20. Konserteissa kuullaan muistorikasta vanhempaa hengellistä musiikkia ja uudempaa tuotantoa. Kylpylähotelli Levitunturissa Koriseva tanssittaa14.9. Fortuna-yhtyeen kanssa.

Välittömänä ja sielukkaana tulkitsijana tunnettu Petri Laaksonen konsertoi Marian kappelissa 18.9. klo 19. Häneltä kuullaan monipuolinen ja koskettava kattaus hänen omasta tuotannostaan. Täällä Pohjantähden alla - konsertti on tulvillaan lauluja elämästä, toivosta ja rakkaudesta sekä elämän ilosta ja sen kipeydestä. Laaksosta säestävät taitavat ammattimuusikot Petri Hatakka  koskettimissa sekä Jan Lindström kitarassa. Laaksonen itse soittaa pianoa laulun ohella.

Joel Hallikaisen Ruskan kosketus - konserttikiertue soi Marian kappelissa maanantaina 12.9. klo 19.00. Jo 35 vuotta estradeilla esiintynyt taiteilija ei kaipaa esittelyjä. Hän laulaa uskosta, toivosta ja rakkaudesta arjen kielellä ja jakaa sitä, mitä elämä on hänen tielleen ripotellut. Matkallaan Joel on saanut kohdata yksinäisyyttä ja surua, mutta eniten rakkautta.

Leena Saarinen ja Susanna Pajukangas eli Duo Lumottaret esiintyy  Marian kappelissa 11.9. klo 19. Täällä Pohjantähden alla, en päivääkään vaihtaisi pois – konsertissa kuullaan kunnianosoituksena edesmenneelle Lasse Mårtensonille Myrskyluodon Maija, Petri Laaksosta kuullaan myös, kuten konsertin nimestäkin voi päätellä. Myös Kai Hyttisen herkkä Kurki ja Prizemanin säveltämä ja harvoin kuultu Ave Maria herkistävät kuulijoita.

Huippupianisteja ja kamarikonsertteja Lapissa.

Kansainvälinen nuorille pianisteille tarkoitettu Pianistit Tunturissa -tapahtuma täyttää 20 vuotta, ja Lapin perinteisellä kiertueella 1.–8.9. ovat mukana pianistit professori Peter Eicher Saksasta, Nare Karoyan Armeniasta sekä suomalaiset Emma Koponen, Marjukka Päivärinne ja Ossi Tanner. Taiteellisena johtajana toimii Paavali Jumppanen, joka on yksi arvostetuimmista suomalaisista pianotaiteilijoista maailmalla.

Konsertit pe 2.9. klo 20 Pyhän Laurin kappeli, Äkäslompolo, la 3.9. klo 18 Koutalahden pirtti, Kätkäsuvanto, ma 5.9. klo 19 Hetan kirkko, Enontekiö, to 8.9. klo 18 Hotel Olos Polar Center, Muonio. Konserttien ohjelmistossa on sekä rakastettuja klassikoita että harvemmin kuultuja helmiä. Säveltäjäniminä mm. Beethoven, Chopin, Field ja Bartók.

Särestön Kamarikonsertit järjestää klassisen musiikin Ruskakonsertin Olos Polar Centerissä sunnuntaina 11.9. klo 18.00 esiintyjinä kansainväliset huippumuusikot Ralf Gothóni (piano), Suzan Saber (alttoviulu), Mark Gothóni (viulu) ja Yuko Miyagawa (sello). Konsertissa kuullaan kauneinta kamarimusiikkia, säveltäjäniminä mm. R. Schumann, W.A. Mozart sekä B. Martinu.

Tarjolla on myös konserttipaketti (50 €), joka sisältää konserttilipun lisäksi illallisen konsertin jälkeen. Liput ja konserttipaketit ostettavissa ennakkoon Lapland Hotel Oloksen vastaanotosta (olos@laplandhotels.com tai puh. 016 536 111). Lippuja saa myös ovelta tuntia ennen konserttia.

Särestön Kamarikonsertit järjestää  joulukonsertin to 22.12. klo 19 Levin Marian kappelissa. Konsertissa esiintyvät silloin Mari Palo (sopraano), Kati Kuusava (viulu), ja Heidi Kuusava (piano).

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas