Levinyt!
 

Miehet mukaan tanssimaan letkeästi

18.08.2016

Iltabileissä ei tarvitse istua seinäruusuna.

Napapirin Seuratanssijoiden Letkeästi Levillä -tanssileiri vie niin matkailijat kuin paikallisetkin 19.–21.8. paritanssin pyörteisiin. Kylpylähotelli Levitunturin liikunta- ja kokoustilat sekä tanssisalit täyttyvät musiikista ja tanssijoista, kun Sari ja Jari Aaltonen, Susa Matsson ja Antti Törmänen, Pirjo ja Tommi Koivula sekä Anne Välisaari ja Arto Petjala opettavat leiriläisille uusia kuvioita.

Opetus tapahtuu neljässä eri tasoryhmässä. Perjantaina tanssitaan fuskun tahdissa, lauantaina syvennytään hitaaseen valssiin ja salsaan, ja sunnuntaina rumbaan. Extralajeina tutustutaan swinghumppaan ja Carolina shagiin ja pidemmälle edenneet pääsevät syventämään taitojaan samban ja linjasalsan jatkokursseilla.

Parinvaihdoilla kaikki pääsevät varmasti tanssimaan ja oppimaan erilaisia vienti- ja seuraamistapoja. Leiriltä voi hankkia myös kunnon tanssikengät ja asut. Iltabileissä rytmeistä huolehtii Jettiset, ja on varmaa, että leiriviikonloppuna ei salissa tarvitse istuskella seinäruusuna, jos tanssijalka vipattaa.

Ei oikeaa ja väärää tapaa.

– Miehiä mahtuu ja toivotaan mukaan, ilmoittautua voi vielä leirilläkin. Miehet tahtovat jättää ilmoittautumisen viime tippaan, liekö metsästyksen aloitus yhtenä syynä asiaan? Valitettavasti emme voi ottaa leirille enempää naisia, sillä odotteluajat tanssiessa tulevat liian pitkiksi, jos sukupuolten välinen suhde ei ole balanssissa, sanoo Napapiirin Seuratanssijoiden puheenjohtaja Pekka Kulju.

– Letkeästi Levillä -nimi on keksitty aikoinaan ja sitä kunnioitetaan. Opetus on letkeää ja rentoa ja opettajat huippuluokkaa. Kaikki oppivat omalla tasollaan, oikeaa ja väärää tanssitapaa ei ole. Tanssihalu ei ole sukupuolesta kiinni, mieleinen musiikki pistää liikkeelle sekä miehet että naiset. Musiikin tahtiin liikkuminen on ihmisen luonnollinen reaktio, ja tanssi on matalan kynnyksen jokamieslaji, joka ei vaadi huippuosaamista tai kalliita välineitä.

Lapin Lattariprojekti jatkaa Levin tanssisyksyä ja vie tanssijat kylpylähotellin liikuntasalissa 24.–25.9. cha chan pyörteisiin opettajana Liisa Kontturi-Paasikko. Ilmoittautumiset ja lisätietoa Tanssiseura Menononon internetsivuilla.

Timo Koivisto

nastat.net

menomono.fi

 

Kuvatekstit: -

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas