Levinyt!
 

Ruskamaraton tuo juoksijat ja ruskan tunturimaisemiin

18.08.2016

Sarjoja kaikenikäisille.

Levin ruskasesonki käynnistyy perinteisesti Levin Heinäkenkien järjestämällä Ruskamaratonilla 3.9. Perinteikäs tapahtuma houkuttelee reitille juoksijoita Suomesta ja ulkomailta. Kaikille liikkumisesta kiinnostuneille on tarjolla sopiva sarja perheen pienimmistä saakka. Jos juokseminen ei kiinnosta, Ruskareissulle voi lähteä nautiskelemaan ulkoilmasta rennosti kävellen.

ruskamaraton

Maratonreitti kiertää Levitunturin ympäri, puolimaraton kerran, täydellä matkalla reitti juostaan kahteen kertaan. 10 kilometrin matkalla kipaistaan Rakkavaarantietä Levin ympärystien risteykseen ja takaisin, leppoisa Ruskareissu sijoittuu Immeljärven maastoon ja nuorten ruskajuoksut kisakeskukseen Zero Pointilla.

K-Supermarket Ruskamaratonin lähtö tapahtuu klo 12, minkä jälkeen juostaan K-Market Nuorten ruskajuoksut. Rautia ruskareissulaiset lähtevät matkaan klo 13.30, Intersport Puolimaraton klo 14 ja K-Plussa Kymppi klo 14.20.

Reitissä muutoksia.

– Maratonreittiin on tehty pari muutosta. Lähtöpaikalta se kulkee suoraan Ylä-Levin kautta Rakkavaarantielle, mikä mahdollistaa autoliikenteen Hullu Poron ja ravintola Coloradon välisellä Hissitien osuudella. Muutoksen aiheuttama oikaisu otetaan takaisin South Pointin paikoitusalueella juostavalla lisälenkillä, sanoo sporttimestari Jari Kinnunen Levin Heinäkengistä.

– Ilmoittautuminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja kiihtyy loppua kohti. Ennakkoon voi ilmoittautua netissä 28.8. saakka. Sen jälkeen ilmoittautumiset tehdään kisakansliaan, joka on avoinna 2.9. klo 17–20 ja kisapäivänä klo 9 alkaen. Levin keskusta tulee ruuhkautumaan kisapäivänä, joten suosittelemme sekä yleisöä että kilpailijoita käyttämään gondolialueen tilavaa pysäköintialuetta, josta liikennöi ilmainen non stop -bussikuljetus keskustaan klo 10–18.

Kisakeskuksessa Zero Pointilla yleisöä palvelevat perjantaista sunnuntaihin Ruskamarkkinat, missä on tarjolla muun muassa lappilaisia käsitöitä, herkkuja ja maittavaa ruokaa sekä leppoisaa markkinatunnelmaa.

Timo Koivisto

ruskamaraton.com

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas